Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

2 Молитви към Аллах

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

2 Молитви към Аллах Empty
ПисанеЗаглавие: 2 Молитви към Аллах   2 Молитви към Аллах Empty20.07.13 21:10

Молитви към Аллах

Я рабби! Не ни оставяй в ръцете на хора безмилостни!
„Аллах наш! Нито в религията и на тоя свят, нито приживе и след смъртта не ни подлагай на горчиви изпити! Нека не станем причина за раздори в ръцете на хора немилостиви!”
„Наистина твоят Господ дава опрощение на хората, въпреки че угнетяват.” (13:6)
„Господи наш, угнетихме себе си и ако Ти не ни опростиш, и не ни помилваш, ще сме от губещите.” (7:23)
О, Аллах! Ако си отредил някое изпитание за нас, то нека това да не е заради религията ни!
Ако си ни отредил някое страдание, нека да не е заради сърцата ни!
Ако ще ни сполети някое нещастие, то нека да не е свързано със задгробния ни живот!
Ако си преценил да тънем в недоволство, то нека да не е в последните минути на живота ни!
О, Аллах! Не искам да премахваш онова, което Ти желаеш. Моята молба е да ме подкрепиш в осъществяването на Твоите намерения.
„Аллах прави, каквото пожелае.” (22:14)
„И не оневинявам себе си. Наистина душата повелява злото, освен онази, която моят Господ помилва. Моят Господ е опрощаващ, милосърден.” (12:53)
„За да Те прославяме много и за да Те споменаваме много! Ти ни съзираш.” (20:33-35)
“Господи мой, отслабнаха костите ми и пламнаха бели коси по главата, и никога не останах без отговор в своя зов към Теб, Господи.” (19:4)
Ето сега аз Те моля за помощта Ти, за да продължи увереността ми. Защото се страхувам в остатъка от живота си да не я изгубя! О, Господарю! “Сполетя ме беда, а Ти си най-милосърдният от милосърдните!” (21:83)
О, Господарю! Не ни подлагай на тежки изпитания; нека не станем повод за размирици в ръцете на жестоко племе!
Аллах мой! Поверих Ти религията и вярата си; направи чрез тях да си намеря мястото сред праведните хора!
“Господарю наш! Придай ни още светлина и ни прости! Ти над всяко нещо имаш сила!” (56:8)
“Аллах мой! Ти ми даде от властта и ме научи да тълкувам сънищата. Творецо на небесата и на земята, Ти си моят Покровител и в земния живот, и в отвъдния. Прибери ме отдаден на Теб и ме приобщи към праведниците!”
“Моят покровител е Аллах, Които низпосла Книгата. Той покровителства праведниците.” (7:196)
О, Аллах мой! Окажи ни добър прием, не ни подценявай! Бъди милостив и благосклонен към нас, не отклонявай от нас благодатта Си. Увеличи и не намалявай благодеянията си към нас. Предпочитай нас, а не други пред нас! Направи ни истински правоверни. Нека бъдем съгласни с Теб, бъди и Ти доволен от нас!
“Благоволението на Аллах е най-голямо. Това е великото спасение.” (9:72)
Аллах мой! Нито в религията, нито на тоя свят, нито след смъртта ни, нито пък приживе не ни подлагай на жестоки изпитания! Не прави да сме причина за раздори в ръцете на безмилостни!
О, Аллах! Направи така. че да се възползваме от даровете Ти и ни предпази от тежките Ти наказания.
Когото Аллах напътства, той е посветеният, а когото оставя в заблуда, не ще намериш за него покровител да го води.
Аллах наш! Дарявай ни със знания, разум, познания, упоритост, памет, усърдие, удоволствие и съгласие.
“Моят успех, е само от Аллах. На Него се уповавам и към Него се обръщам.” (11:86)
Аллах мой! Дай ни да живеем дорде животът е полезен за нас и умъртви ни, когато смъртта е по-добра за нас!
“Наистина душата повелява злото, освен онази, която моят Аллах помилва. Моят Аллах е опрощаващ, милосърден.” (12:53)
О, Аллах! Издигни славата на Мухаммед; дай му ясни аргументи, осветли делата му, разкрий достойнствата му, приеми застъпничеството му, подкрепи и подпомагай последователите му, дай сили на привържениците му и ни подхранван с любовта му!
Нека последната ни молитва да бъде за Аллах, Създателя на световете!

Шейх Ахмед Ел-Аляви
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

2 Молитви към Аллах
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 6 Някои молитви, изречени от Хз. Али (р.а.)
» Някои молитви, изречени от Хз. Али (р.а.)
» XLIII. РАЗДЕЛ ЗА ПОЧИТТА КЪМ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ПРАТЕНИКА НА АЛЛАХ, Аллах да го благослови и с мир да го дари, както и за достойнствата им
» C. РАЗДЕЛ ЗА ТОВА, ХРАНЕНЕТО ДА ЗАПОЧВА С ИЗРАЗА БИСМИЛЛАХ (В ИМЕТО НА АЛЛАХ!) И ДА ЗАВЪРШВА С АЛХАМДУЛИЛЛАХ (СЛАВА НА АЛЛАХ!)
» CXLII. РАЗДЕЛ ЗА ЖЕЛАТЕЛНОТО ИЗРИЧАНЕ НА АЛЛАХ ДА СЕ СМИЛИ НАД ТЕБ! (ЯРХАМУКАЛЛАХ) НА КИХНАЛ ЧОВЕК, АКО ПРОСЛАВИ АЛЛАХ ВСЕВИШНИЯ,

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Мюсюлмани :: 2006 година-
Идете на: