Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

10д Познаваме ли достатъчно добре любимия ни Пророк Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем?

Go down 
АвторСъобщение
amina

amina

Брой мнения : 536

10д Познаваме ли достатъчно добре любимия ни Пророк Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем? Empty
ПисанеЗаглавие: 10д Познаваме ли достатъчно добре любимия ни Пророк Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем?   10д Познаваме ли достатъчно добре любимия ни Пророк Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем? Empty26.04.14 16:46

Познаваме ли достатъчно добре любимия ни Пророк Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем?
Нурефшан
Пророкът ни е един много добър човек. Той обичал много децата и им давал полезни знания и съвети. От неговите наставления, запиталият го намирал правилното разрешение на поставения въпрос. Пророкът ни (салляллаху алейхи уе селлем) държал много на външния си вид, да бъде чист и спретнат. Също така той се придържал към пътя, посочен му от Аллах и винаги кланял намаза си навреме. В свободното си време четял Свещения Коран и ненавиждал бездействието.
Пророкът Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) всеки ден разяснявал религията ни като казвал, че тя е предназначена за всички хора. Дори към злонамерените той отвръщал с добро, независимо от това какво казвали и вършели.
Наставлявал вярващите така, че ако някой им направи нещо лошо, те да му отвърнат с добро. Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) бил човек, който не говорел лъжа или лоша дума. И ние, ако бъдем правдиви, достойни, неизричащи лъжливи думи, ще влезнем в Дженнета, както Пророкът ни (салляллаху алейхи уе селлем).
Емине
Аз не познавам любимия ни Пророк (салляллаху алейхи уе селлем), както би трябвало. Единствено онези хора, които се борили и отстоявали съществуването на ислямската религия заедно с Пророка и живелите в онази епоха, познават най-добре личността му. За него знаем само това, което пише в книгите. Пророкът ни за мен винаги е бил човекът, от който съм взимала пример. Всичко на тази земя е било създадено в подкрепа на него.
С цялата си душа и богатство Пророкът (салляллаху алейхи уе селлем) се е борил за разпространяването на Ислямската религия и към края на земните си дни, той увенчава с успех дейността, възложена му от Аллах, като известява за исляма целия свят. За Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) можем само да преразкажем това, което е казано за него. Затова и аз бих разказала за Пророка ни, колкото знам.
Той е бил човек с черна коса, с черни очи и със сияйно лице. Не бил висок на ръст, но изглеждал по-висок от мъжете, считани за стройни. За него се разказва, че бил всепочитан и обичан, с жизнерадостно лице, доверена личност, държаща на думата си, както и с добър характер.
Айше
Мога да кажа, че и аз познавам добре любимия ни Пророк Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем). Малък или голям, всеки, който е запознат с личността му го уважава и обича. Той бил човек, който не се поколебал да пожертва живота си и това, което притежавал в името на религията.
Посланието му към хората станало повод те да разберат неговата откровеност, снизходителност и изключително поведение, които го правели пример за подражание. Повелите и живота на Пророка били достояние за всеки.
Когато чета писаното за неговия живот или слушам от учителите ми неговото житие, ме кара да се вълнувам изключително много. Желая да приличам по всичко на него, искам всяка негова стъпка да взимам за пример и това трябва да бъде неразделна практика за всеки вярващ. С огромно пристрастие попивам всяко наставление от Пророка ни (салляллаху алейхи уе селлем) и се старая всячески да наподобявам на него.
Кубра
За живота на Пророка Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) е необходимо да знае всеки мюсюлманин, тъй като той е изпратен от Аллах като вестител за всички нас.
Натоварен е със задачата да разясни и предаде повелите на Аллах към хората.
Всевишният Аллах е създал всички хора и от тях е предпочел Мухаммед. Защото само той бил достоен да бъде Негов пратеник, а пророчеството изисквало вършене на справедливост, научаване хората на Свещения Коран и посочване правилния път, водещ към Аллах, а всичко това било единствено по неговите сили.
Любимият ни Пророк бил човек, които винаги казвал добра дума, имал меко сърце, обичал правдивото, знаел как да помогне на всеки.
Аз изпитвам огромна обич към нашия Пророк. Искам да измина същия правдив път като неговия. Един ден ще разкажа на моите деца за личността му. Също така ще се стремя целият свят да научи за нашия прекрасен Пророк (салляллаху алейхи уе селлем).
Върнете се в началото Go down

10д Познаваме ли достатъчно добре любимия ни Пророк Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 12 Нашия пророк – Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем)
» 3 Нашият пророк - Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем)
» 6 Нашият Пророк - Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем
» 4 Нашият Пророк – Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем)
» 5 Нашият Пророк – Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем)

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Селям-
Идете на: