Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

8д Аллах е с мен

Go down 
АвторСъобщение
amina

amina

Брой мнения : 536

8д Аллах е с мен Empty
ПисанеЗаглавие: 8д Аллах е с мен   8д Аллах е с мен Empty29.03.14 7:34

Аллах е с мен
Сехл ибн Абдуллах ет-Тюстери беше един от приятелите на Аллах. Ето какво ни разказва той за своето детство: Когато бях все още на три години си спомням как се събуждах нощем и обичах да гледам вуйчо ми Мухаммед ибн Сувар, който кланяше нощен намаз. Вуйчо ми един ден ми каза: „Знаеш ли че Аллах е навсякъде и знае какво се случва с теб във всеки един миг." И ми даде следния съвет „Вечер когато лягаш и още преди да заспиш, от сърце наум си казваш три пъти. „Аллах е с мен", „Аллах ме вижда", „Аллах знае извършеното от мен".
Заех си искрено да изпълнявам думите, казани от вуйчо ми. Така след няколко нощи, изричайки тези думи казах си, ще продължавам и за напред. Този път препоръките към мен бяха да изричам тези думи седем пъти и аз започнах да извършвам това по този начин. След известно време изказването на тези думи стигна до двадесет пъти. По този начин стигнах до положение когато тези думи минаваха през мислите ми непрекъснато. Вече преди да си легна бях много радостен, знаейки, че каквото и да се случва, Аллах е с мен. А денем продължавах да бъда с мисълта, че Аллах е до мен, както и знанието, че Той вижда всяка моя постъпка беше закърняло в мен. Поради тази причина поведението ми беше започнало да се променя. След една година отново се срещнах с вуйчо ми. Този път той ми каза: „Синко, това което те научих продължавай да изричаш до края на живота си, защото тези думи полезни(блогодатни). Както на дюнята така и на ахирета". И аз години наред продължавах да ги изричам и след което през целия си живот се стараех да се придържам по пътя посочен ни от Аллах. Закрилата на Аллах над мен не престана нито за миг.
Бехлюл Бера
Върнете се в началото Go down

8д Аллах е с мен
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» C. РАЗДЕЛ ЗА ТОВА, ХРАНЕНЕТО ДА ЗАПОЧВА С ИЗРАЗА БИСМИЛЛАХ (В ИМЕТО НА АЛЛАХ!) И ДА ЗАВЪРШВА С АЛХАМДУЛИЛЛАХ (СЛАВА НА АЛЛАХ!)
» CXLII. РАЗДЕЛ ЗА ЖЕЛАТЕЛНОТО ИЗРИЧАНЕ НА АЛЛАХ ДА СЕ СМИЛИ НАД ТЕБ! (ЯРХАМУКАЛЛАХ) НА КИХНАЛ ЧОВЕК, АКО ПРОСЛАВИ АЛЛАХ ВСЕВИШНИЯ,
» XLIII. РАЗДЕЛ ЗА ПОЧИТТА КЪМ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ПРАТЕНИКА НА АЛЛАХ, Аллах да го благослови и с мир да го дари, както и за достойнствата им
» Аллах е с мен
» 7 Аллах е с мен

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Селям-
Идете на: