Аллах е с мен
Един от хората, ревностно следвали пътя на Аллах, е Салих Ибн Абдуллах от Тюстери. Ето какво разказва той за детството си. Когато бях на три години, ставах през нощта и наблюдавах вуйчо си Мухаммед ибн Суварми как изпълнява намаз. Един ден той ми каза: "Знаеш ли, че Аллах винаги и навсякъде е с теб?" След това ми поръча, всяка вечер, когато си лягам, наум да изричам "Аллах е с мен", "Аллах ме вижда", "Аллах знае какво върша". Послушах го и след няколко дни споделих с него, че всяка вечер наум повтарям тези три фрази. Тогава той ме посъветва да увелича бройката на седем, а няколко дни след това и на двадесет и един пъти и аз разбира се отново го послушах. С времето започнах да усещам как тези думи ме зареждат топли и с нетърпение очаквах да дойде моментът преди лягане, за да ги изрека отново и отново. Всяка нощ, преди да си легна, си повтарях, че Аллах е с мен и това ме правеше много щастлив. Тази мисъл ме съпровождаше и през деня. Усещах как се ръководя във всичко от нея, защото знаех, че Аллах знае и вижда всичко, което правя.
След една година срещнах вуйчо си и той ми каза:
- Синко, никога не забравяй тези думи и ги повтаряй до края на живота си! Ще видиш, че те ще ти са от голяма полза както на този, така и на другия свят!
И аз отново го послушах. През целия си живот не се отделих от верния път и каквото и да правех, където и да се намирах, усещах любовта и помощта на Всевишния Аллах.
Вестник "Мюсюлмани", брой 7 (120), Август, 2003 година