Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

7 Аллах е с мен

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

7 Аллах е с мен Empty
ПисанеЗаглавие: 7 Аллах е с мен   7 Аллах е с мен Empty19.09.13 19:39

Аллах е с мен

Един от хората, ревностно следвали пътя на Аллах, е Салих Ибн Абдуллах от Тюстери. Ето какво разказва той за детството си. Когато бях на три години, ставах през нощта и наблюдавах вуйчо си Мухаммед ибн Суварми как изпълнява намаз. Един ден той ми каза: "Знаеш ли, че Аллах винаги и навсякъде е с теб?" След това ми поръча, всяка вечер, когато си лягам, наум да изричам "Аллах е с мен", "Аллах ме вижда", "Аллах знае какво върша". Послушах го и след няколко дни споделих с него, че всяка вечер наум повтарям тези три фрази. Тогава той ме посъветва да увелича бройката на седем, а няколко дни след това и на двадесет и един пъти и аз разбира се отново го послушах. С времето започнах да усещам как тези думи ме зареждат топли и с нетърпение очаквах да дойде моментът преди лягане, за да ги изрека отново и отново. Всяка нощ, преди да си легна, си повтарях, че Аллах е с мен и това ме правеше много щастлив. Тази мисъл ме съпровождаше и през деня. Усещах как се ръководя във всичко от нея, защото знаех, че Аллах знае и вижда всичко, което правя.
След една година срещнах вуйчо си и той ми каза:
- Синко, никога не забравяй тези думи и ги повтаряй до края на живота си! Ще видиш, че те ще ти са от голяма полза както на този, така и на другия свят!
И аз отново го послушах. През целия си живот не се отделих от верния път и каквото и да правех, където и да се намирах, усещах любовта и помощта на Всевишния Аллах.

Вестник "Мюсюлмани", брой 7 (120), Август, 2003 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

7 Аллах е с мен
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 7 Вярата в Аллах
» CXLII. РАЗДЕЛ ЗА ЖЕЛАТЕЛНОТО ИЗРИЧАНЕ НА АЛЛАХ ДА СЕ СМИЛИ НАД ТЕБ! (ЯРХАМУКАЛЛАХ) НА КИХНАЛ ЧОВЕК, АКО ПРОСЛАВИ АЛЛАХ ВСЕВИШНИЯ,
» XLIII. РАЗДЕЛ ЗА ПОЧИТТА КЪМ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ПРАТЕНИКА НА АЛЛАХ, Аллах да го благослови и с мир да го дари, както и за достойнствата им
» 8д Аллах е с мен
» Аллах е с мен

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Вестник Мюсюлмани :: 2003 година-
Идете на: