Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

2 Напътствие за младите хора

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

2 Напътствие за младите хора Empty
ПисанеЗаглавие: 2 Напътствие за младите хора   2 Напътствие за младите хора Empty18.08.13 0:54

Напътствие за младите хора

Читателката Н.Х. споделя, че срещала трудности при изпълнение на своите религиозни обязаности, както в семейството, така и в училище.
Многоуважаема госпожице, искаме първо да Ви напомним, че според Исляма няма подчинение на друг, ако то противоречи на повелята на Аллах Теаля. Това ще рече, че ако родител забранява на своето дете да не изпълнява повеля на Аллах Теаля или го кара да върши онова, което Аллах е забранил, то не трябва да се подчинява.
Неподчинението в такъв случай обаче не означава пререкание с родителите, защото Аллах Всевишния повелява:
„И повелихме на човека да се отнася добре с родителите си... Носи го майка му в слабост връз слабост и го отбива в две години. Бъди признателен на Мен и на родителите си! Завръщането е при Мен. А ако те принуждават да съдружаваш с Мен онова, за което нямаш знание, не им се покорявай! И бъди добър с тях в земния живот, и следвай пътя на онзи, който се е насочил към Мен! После вашето завръщане е към Мен и ще ви известя какво сте вършили.”
(31: 14-15)
Скъпа сестро,
В Исляма съществува принципът „Няма нито нанасяне на вреда, нито отвръщане на вредата с вреда." Мюсюлманина е мюсюлманин т.е. отдаден на Аллах – на Него се уповава, на Него разчита и се отдава. С поведението си мюсюлманина предизвиква одобрението и вътрешно смирение дори и у своя враг.
Подходът на мюсюлманина в днешни условия е ясен и открит и в училището, и на работното място, и в обществото. Най-добре е, когато хората около него знаят, че той отслужва намаз, че говее и с една дума, че спазва Исляма. Този му подход ще го предпази от потиснатост, която е пагубна. Още веднъж нека припомним и това, че мюсюлманинът върши своите дела заради Аллах и се стреми да не предизвиква хората около себе си, а да го прави естествено, спокойно и да отправя много, много дуа към Аллах.
Нека Аллах Теаля Ви улесни и вас, и всички братя и сестри в изпълнението на своите обязаности и да Ви направи от онези, с които Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) ще се гордее в Съдния ден!
С почит и уважение!

Вестник "Мюсюлмани", брой 2 (92), Февруари, 2000 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

2 Напътствие за младите хора
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 9 Щафетата поемат младите имами
» XX. РАЗДЕЛ ЗА НАСОЧВАНЕТО КЪМ ДОБРО И ЗА ПРИЗОВАВАНЕТО КЪМ НАПЪТСТВИЕ ИЛИ ЗАБЛУДА
» XСVII. РАЗДЕЛ ЗА ДОПИТВАНЕТО И ЗА ТЪРСЕНЕТО НА НАПЪТСТВИЕ ОТ АЛЛАХ (ИСТИХАРА)
» Непроумяващи хора
» 3 Непроумяващи хора

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Вестник Мюсюлмани :: 2000 година-
Идете на: