Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

1 Мехмед Сали Аля

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

1 Мехмед Сали Аля Empty
ПисанеЗаглавие: 1 Мехмед Сали Аля   1 Мехмед Сали Аля Empty19.09.13 20:28

Мехмед Сали Аля

Роден съм през 1970 г. в гр. Цар Калоян, Разградско. Средното си образование завърших в родния си град. През 1990 г. постъпих в ПВИ – София, същевременно през декември 1992 бях избран за районен мюфтия на Разград. През 1993 г. се дипломирах в ПВИ – София, а през 1999 г. завърших семестриално ВИИ – София.
На проведените Районни мюсюлмански конференции последователно през май 1995 г., декември 1997 г., декември 2000 и ноември 2003 г. бях преизбиран за районен мюфтия на Разград. Семеен съм.
Постижения и бъдещи насоки в работата ми като районен мюфтия: в районното мюфтийство са възстановени 100% от земеделските земи на джамиите – 6500 дка, също по съдебен ред сме възстановили земеделски земи на бившите турски училища в 42 населени места – около 7200 дка. В момента водим 11 дела за материален спор за 1600 дка земеделска земя. Съгласно чл. 5 от Закона за вероизповеданията сме подали 9 жалби до областните управители на Русе и Разград за обезщетение.
Организирахме 10-дневни опреснителни курсове по вероучение за имами и мюеззини, като целта ни е да привлечем повече младежи. Стремим се в по-големите населени места да се преподава предметът религия-ислям, за което сме ангажирали и преподаватели по турски език. Вниманието ни е насочено към правилното функциониране на мюсюлманските настоятелства – задължително да водят строга финансова отчетност за приходите и разходите, входящата и изходящата поща:, инвентаризацията на материалния запас, сключване на договори за отдадени под наем вакъфски имоти, полагане на грижи за молитвените домове.

Вестник "Мюсюлмани", брой 1 (121), Януари, 2004 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

1 Мехмед Сали Аля
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 1 Фикри Сали Хасан
» 3 Интервю с Главния мюфтия Фикри Сали
» 1 Интервю с новоизбрания Главен мюфтия г-н Фикри Сали
» 1 Главния мюфтия Фикри Сали посети духовните училища