Какво са казали за Мухаммед салляллаху алейхи уе селлем
Мухаммед е най-успешният от всички пророци и религиозни личности.
EncyclopediaBritannica
"За мен е голямо удоволствие да помогна за изясняването на някои твърдения в Корана, свързани с развитието на човека. За мен е ясно, че Мухаммед е получил тези твърдения от Бог, или Аллах, защото тези научни открития са били направени много векове по-късно. За мен това е доказателство, че Мухаммед, е Пратеник на Аллах."
(Проф. Кийт Муур, световноизвестен учен по анатомия и ембриология)
"Мислейки по много от тези въпроси и за това, откъде идва Мухаммед, а той е бил бедуин, аз мисля, че е почти невъзможно той да е имал знания за неща като общия произход на вселената, защото учените го откриха през последните няколко години с помощта на много сложни и нови технологични методи."
(Проф. Алфред Корнър, световноизвестен геолог)
"Аз мисля, че Мухаммед е бил съвсем обикновен човек. Той не е могъл да чете и пише. Фактически той е бил неграмотен. Става въпрос за преди 1400 години. Говорим за някой, който е бил неграмотен и е правил сериозни изказвания и твърдения, които са били изумително точни от научна гледна точка. Аз лично не мисля, че това би могло да бъде случайност. Прецизността е много голяма и подобно на д-р Муур аз смятам, че става въпрос за божествено вдъхновение или откровение, което го е довело до тези изводи."
(Д-р Т.В.Н. Персауд– професор по анатомия, оглавяващ Департамента по анатомия, също така професор по педиатрия и детско здраве в Университета в Манитоба, Канада. Той е автор, и редактор на 25 книги и е написал над 181 научни доклада. През 1991 г. получава най-престижната награда в областта на анатомията в Канада.)
"Въз основа на своите изследвания и на това, което научих на тази конференция, аз вярвам, че всичко, което е записано в Корана преди 1400 години, е истина, която може да бъде доказана с научни средства. Тъй като Пророкът Мухаммед не е могъл нито да чете, нито да пише, той би трябвало да е Пратеник, който е предал тази истина, която му е била разкрита като просвещение от Този, който притежава качествата на Творец. Този Творец би трябвало да бъде Бог, или Аллах. Затова мисля, че вече е време да заявя: "Ля иляхе илляллах", няма друг Бог, на който да се служи, освен Аллах; "Мухаммед расулюллах", Мухаммед е Пратеникът на Аллах."
(Проф. Таджата Таджейсон, бивш ръководител на Департамента по анатомия и ембриология на университета в Шянг Май, Тайланд.)
"Решението ми Мухаммед да оглави списъка с най-влиятелните личности в света може да изненада някои читатели и да повдигне въпроси пред други, но той е бил единственият човек в историята, който е имал изключителен успех както на религиозно, така и на светско равнище."
(Майкъл Харт. 100-те най-влиятелни личности в историята Ню Йорк, 1978)
"Четири години след смъртта на Юстиниан през 569 г. , в Мекка, в Арабия, се родил човек, който измежду всички хора оказал най- голямо влияние върху човешката раса... Мухаммед..."
(Джон Дрепър. История на интелектуалното развитие на Европа Лондон, 11875, 329.)
"Хора като Пастьор и Солк са лидери в първия смисъл. Хора като Ганди и Конфуций, от една страна, и Александър, Цезар и Хитлер, от друга, са лидери във втория, а може би в третия смисъл. Иисус и Буда спадат към третата категория. Може би най-великият лидер на всички времена е Мухаммед, който съчетава и трите функции. Мойсей е направил същото в по-малка степен."
(Проф. Джулис Масерман)
"Невъзможно е за някой, който изследва живота и характера на великия Пророк от Арабия, който знае как той е поучавал и как е живял, да чувства нещо различно от страхопочитание към този голям Пророк, един от великите пратеници на Всевишния."
(Ани Бесант. Животът и вярата на Мухаммед, Мадрас, 1932)
Превод от английски: Мустафа Ахмед
(източник:
[You must be registered and logged in to see this link.] )