Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

10 Гъркът Емануил приел Исляма

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

10 Гъркът Емануил приел Исляма Empty
ПисанеЗаглавие: 10 Гъркът Емануил приел Исляма   10 Гъркът Емануил приел Исляма Empty20.12.13 21:31

Гъркът Емануил приел Исляма

Така мисли Емануил, който е приел исляма и твърди, че майка му не е доволна особено от неговата постъпка.
23-годишният Емануил Ровидис от Канада, чиито баща е грък, а майка му е полякиня, през миналата година приел исляма. Емануил израснал в католическо семейство и от 5-годишна възраст посещавал черквата.
„Майка ми и баща ми произлизат от изключително ре- семейства - споделя Емануил и разказва, че освен него има още двама братя и една сестра. Единият от братята бил атеист, а другият и сестра му - агностици, т.е. скептици по отношение на религията. Майка му, засега само твърдяла, че вярва в Бога.
Преди исляма също бях вярващ
Емануил подчертава, че преди да приеме исляма е бил религиозен, но не можал да възприеме вярата в „светата троица“ в християнството като казва: „От петгодишна възраст зная за съществуването на Аллах и че Той е един. И въпреки че всяка неделя ходех в черквата и независимо от едногодишното ми пребиваване в младежката група, където изучавахме Евангелието, аз винаги съм вярвал, че Аллах е един. Всички пейгамбери като Хз. Муса, Хз. Иса и Хз. Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) в своите послания до хората са говорили, че Аллах е един и на свой език са изричали „Ля иляхе илляллах!“ В това няма никакво противоречие. Учените, дори обикновените мюсюлмани могат да го потвърдят като се обзалагат на примери от Евангелието, науката и Корана.
Майка му била против той да приеме исляма
След като приел исляма, Емануил станал обект на присмех в семейството си. “Майка ме заплаши, че ще ме изгони от къщи и ще насъсква цялото семейство срещу мене. Но винаги съм бил благосклонно търпелив към нея, бързо й минаваше яда. Тя поиска вкъщи да не говоря за исляма, за да не заразя останалите. Моля се тя да повярва, че той е истинската вяра. В нашето семейство го възприемат като религия, която се основава на твърди правила. Непрекъснато ме питат: „Защо мюсюлманите не ядат свинско? Защо вземат много жени? Защо се кланят по пет пъти на ден? Смяташ ли, че е по-добре от нашата вяра?“ Отговарям на всичките им въпроси. Само че майка и братята ми атеисти много ме ядосват.
Жени се за мюсюлманка, майка му не знае
Емануил подчертава, че ако не противоречи на вярата, човек не бива да възразява на майка си и заявява, че вероятно скоро ще й се противопостави, защото ще се жени. „През следващото лято реших да се оженя, а мама все още не знае. Веднъж ми каза: „Ако ми доведеш някоя мюсюлманка, повече няма да разговарям с теб!“ Само че аз не мога да се откажа от обещанието си. Аллах ме ощастливи с красива мюсюлманка с добро сърце. Семейството й също така е добро. В това отношение на майка ще й дам време да свикне. За това се моля Аллах да ме въоръжи с търпение и разбиране от нея“.
Ще положи усилия и други да се ощастливят с исляма
Кой е помогнал на Емануил да приеме исляма?
Моите събратя мюсюлмани, с които говорих в продължение на 5 минути, станаха причина животът ми да се просветли с исляма, Субханеллах. Нека Аллах да ги благослови. В продължение на 11 месеца сам проучвах Евангелието и Корана. Запознах се с разработките на учени като Халид Ясин, Хамза Юсуф, Ахмед Дидат. Аллах Теаля отговори на всичките ми въпроси. Сега, след като вече съм ощастливен с исляма, ще положа усилия и други хора да се запознаят с истината.
Какво е мислил преди исляма?
„Мнозина от християните не знаят много неща за исляма. Католическата църква дори не споменава името на Мухаммед и исляма. До 22-годишна възраст аз също не знаех нищо за него. През целия си живот изучавах християнството. Онова, което знаех за исляма, че жените се покриват, мъжете си оставят бради и вярват в Аллах Теаля. Не знаех, че Аллах е един и се явява истински Бог. Дори арабите християни в своите библии Го наричат Аллах. Единствената възможност християните да научат нещо за исляма е да имат шанса да работят заедно с мюсюлманите. И ако влязат в теологичен диалог, тогава по-добре могат да опознаят исляма. Като бях малък нямах приятели мюсюлманчета, а тези, които познавах, не живееха кой знае колко по правилата на исляма.
Останал три дни в месджида
Емануил казва, че макар да е бил християнин, непрекъснато се молел от страх да не би да напусне вярата. „Аз се съмнявах в християнството, но не и в Аллах. Две седмици след това неочаквано прекарах три дни в един месджид в Торонто, където бях на военно обучение. Миналото лято срещнах човек, който разказваше за исляма и ме запозна с мюсюлманин, който по-рано е бил свещеник. Установих, че моите мисли съвпадат с мислите им. Тогава за пръв път разгърнах да видя Корана. Спомням си, че задавах изключително важни въпроси. И разбрах, че богатите християнски свещеници, папата и римският император са скрили истината от нас, християните. Там именно се запознах с висшата истина, която нямаше да разбера никъде“.
Не вярата на предците ни, а Аллах ще ни спаси
Как Емануил се чувства в момента като мюсюлманин?
„Вече всичко ми е ясно. Не се опитвам да търся отговор на някои неща - защо едните са такива, а другите - иначе. Вече зная отговорите на тези и други подобни въпроси. Сега следвам един праведен път, в една религия, с която Аллах Теаля ни е дарил с истинска цел. Има, естествено, още много неща, които трябва да науча. Искам и другите хора да се възползват от това. Ако търсите истината, това значи, че сте на прав път. Повярвайте, Аллах ще ви упъти. И единствено истините, които Аллах ни показва, ще ни освободят, а не онова, на което ни учат родителите!“
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

10 Гъркът Емануил приел Исляма
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Емануил Ровидис
» 5 Ако не бях избрал исляма...
» 5 Как да разбираме Исляма
» Ако не бях избрал исляма...
» История на Исляма