Да можеше да види пролетта...Един сляп просяк, който всеки ден стоял на Бруклинския мост в Ню Йорк, привлякъл вниманието на един поет. На врата на просяка висяла табела с надпис. Поетът се доближил до него и го попитал колко е дневната му печалба. Просякът отговорил, че печели между 8 и 10 долара. При тези думи поетът обърнал табелата и написал нещо.
„Сега тук написах нещо, което ще увеличи печалбата ти. След седмица ще дойда да ми кажеш резултата!“
Когато поетът се появил и се представил пред просяка, той му казал:
- Господине, нямам думи, с които да изразя благодарността си към вас. За една седмица започнах да печеля двойно повече! Много ми е интересно, какво написахте на табелата?
Тогава поетът се усмихнал и отговорил:
- На табелата ти пишеше: “Помогнете ми, сляп съм по рождение!” Аз пък написах: “Пролетта отново ще дойде и отново аз няма да мога да я видя!“
Колкото и да е важно истините да се казват, то толкова по-хубаво е те да се казват по най-хубавия начин... Защото, за да се постигнат хубави резултати, трябва да се търсят добри пътища. Колко много истини са станали жертва на погрешно изразени думи и начини.
Hyp Джошкун ОзерИзточник