Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

5 Хатим в Делчево

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

5 Хатим в Делчево Empty
ПисанеЗаглавие: 5 Хатим в Делчево   5 Хатим в Делчево Empty14.12.13 12:12

Хатим в Делчево

На 01.04.2010г. в с. Делчево, област Разград се проведе заключително тържество по случай успешното завършване на тримесечното обучение на имами от три мюфтийства. От общо 25 души, 20 бяха от районно мюфтийство София.
Особеното на този курс е участието на представители на различни етноси от мюсюлманската общност в Република България. Ръководител на курса бе Ибрахим Демирли – районен ваиз в районно мюфтийство – София. Участниците бяха на възраст от 23 до 70 години.
Независимо от условията и средата, в която живеят курсистите по отношение на мюсюлманската религия, всички положиха усърдие и старание по време на обучението си. На самия ден всеки участник показа научените знания и умения, свързани с дейността на един имам. Радостта от успеха бе споделена от главния мюфтия на мюсюлманите в Република България - д-р Мустафа Хаджи, председателят на ВМС г-н Шабанали Ахмед и всички районни мюфтии. Организирането и контролирането на курса бе от районния мюфтия на София - Неджати Али.
Аллах да е доволен от всички, които са участвали и помогнали за осъществяването на курса. Надяваме се, че подобен род курсове и дейности ще станат чести прояви на мюсюлманското изповедание в Република България.
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

5 Хатим в Делчево
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 7 Нова джамия в Делчево
» 12 Курс за имам-хатиби в Делчево
» 1 Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево
» 2 Високо посещение в опреснителния курс за имами в с. Делчево
» 7 Хатим в с. Вълнари