Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

1 Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

1 Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево Empty
ПисанеЗаглавие: 1 Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево   1 Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево Empty10.03.14 12:46

Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево

Започвайки на 5 Ноември и приключил на 25 Декември продължи курса организиран от Главно мюфтийство в обучителната база в с. Делчево, курс по изразително правилно четене на Коран-и Керим.
В курса участваха двадесет имами и хатиби от районните мюфтийства Добрич, Силистра, Русе, Шумен, Айтос и Разград. Всички курсисти следяха с интерес преподаваните знания. Имамите бяха безкрайно много радостни, че за пръв път в живота си вземат участие в подобен опреснителен курс и са изключително много благодарни на Главно мюфтийство.
В курса курсистите освен по Коран-и Керим, получиха знания по акаид и фъкъх. В часовете по Коран-и Керим изучаваха и наизустяваха сурите Ясин, Тебареке, Амме и др., както и задълженията на имама при погребения, сключване на религиозен брак, четене на хутбета, поведение в джамиите и други подобни теми в помощ на братята имами и хатиби. В базата бяха създадени много добри условия, стаите бяха топли, храната прекрасна и разнообразна, ваизите на Шумен и Айтос и ръководителя на курса от г-н Халил Шахин положиха максимални усилия за успеха на курса. На 25 Декември вечерта се проведе и закриване на курса на който присъстваха д-р Мустафа Хаджи Главен мюфтия на мюсюлманите в България, доц. д-р Фикрет Караман съветник по религиозните дела, г-н Халил Ходжа началник отдел „Иршад” към Главно мюфтийство, гостите приветстваха курсистите, а курсистите приятно изненадаха гостите със прекрасно четене на пасажи от Коран-и Керим. Всички курсисти получиха своите дипломи лично от Главния мюфтия, програмата приключи с дуа отправена от Главния мюфтия.
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

1 Успешно приключи курса за имам-хатиби в Делчево
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 12 Курс за имам-хатиби в Делчево
» 7 Представители на парламентарна комисия посетиха курса за имам хатиби в с. Устина
» 8 Успешно приключи семинара за момчета в Рудозем
» 2 Започна учебната година в курса за имами в с. Устина
» 2 Високо посещение в опреснителния курс за имами в с. Делчево

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Мюсюлмани :: 2013 година-
Идете на: