Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

4 Обява - имам-хатиб Сърница

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

4 Обява - имам-хатиб Сърница Empty
ПисанеЗаглавие: 4 Обява - имам-хатиб Сърница   4 Обява - имам-хатиб Сърница Empty13.07.13 0:20

ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО НА МЮСЮЛМАНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КУРС ЗА ИМАМ - ХАТИБИ гр. СЪРНИЦА

Обява
Курсът за Имам-хатиби в гр. Сърница подготвя имами и хатиби за мюсюлманското изповедание. Целта е подготовката на висококвалифицирани кадри, отговарящи на изискванията на религиозните принципи и даденостите на нашето съвремие. Обучението протича в рамките на девет месеца. Курсантите изучават следните дисциплини: Четене на Свещения Коран, Акида, Хадис, Фъкъх, Сира, Ахляк, Даует и хитабет.
Завършилите курса получават сертификат от Главно мюфтийство и могат да бъдат назначени като преподаватели в Коран курсовете, курсовете по религия, имами или хатиби в сферата на изповеданието.
За учебната 2005/2006 година ще бъдат приети 30 младежи. Периодът на обучение е от 01.10.2005 до 01.06.2006 год. Срок за подаване на документи 15.09.2005 год.
Условия за кандидатите:
1. Да са мюсюлмани, които спазват религиозните предписания и се ползват с авторитет в обществото;
2. Да са на възраст от 17 до 30 години (изключения се правят за райони с недостиг на кадри);
3. Да не са криминално проявени.
Завършилите СОДУ или средно образование се ползват с предимство. Кандидатите се одобряват от комисия за прием.
Необходими документи:
- Молба до директора на курса
- Автобиография
- Копие от диплома за завършено образование
- Копие от лична карта
- Снимки - три броя, формат 4/6
Документите се подават в курса на адрес: п.к. 4633, гр. Сърница, ул. "Свобода" 11, общ. Велинград, обл. Пазарджик

За контакти:
Сърница
Тел. 03547/2241 Факс. 03547/27-90
0899916275 – Саид Мутлу, директор
София
Тел. 9816001 Факс. 9803058
0887237888 – Хюсеин Хафъзов, спец. образование
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

4 Обява - имам-хатиб Сърница
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1