Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

5 Учениците от Имам-Хатиб гр. Русе се дипломираха

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

5 Учениците от Имам-Хатиб гр. Русе се дипломираха Empty
ПисанеЗаглавие: 5 Учениците от Имам-Хатиб гр. Русе се дипломираха   5 Учениците от Имам-Хатиб гр. Русе се дипломираха Empty19.09.13 12:34

Учениците от Имам-Хатиб гр. Русе се дипломираха

Мюсюлманските училищата в Русе, Шумен и Момчилград дипломираха дванайсетокласниците си. Церемониите по случай дипломирането и в трите училища се състояха в горещите майски дни – на 24 в Шумен, на 25 в Русе и на 27 в Момчилград.
Първият дипломирал се випуск от русенския "Имам Хатиб" бе випуск 1994. Броят на тазгодишните завършили е общо 30 – 12 момчета и 18 момичета. В прекрасна церемония, която бяха организирали, абитуриентите се разделиха с училището, в което бяха прекарали 4 години. Под ръководството на зам.-директора на училището Омер Пашай, те бяха подготвили програма, в която някои играха в пиеса, разказваща за справедливостта на Хазрети Омер, някои имитираха програми от турската и българска телевизия, а други изпълниха религиозни песни, разказващи за живота и делото на Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем). Възпитаниците на духовните ни училища са добре подготвени не само в сферата на религията, но и в сферата на изкуството и културата. Доказателство за това, са стиховете на български и турски език, които учениците са написали, и които рецитираха пред публиката.
Абитуриентите представиха и народни танци от фолклора на турците в България. Поздравителните речи на гостите, които присъстваха на дипломирането, придадоха още по-голяма тържественост на церемонията. Главният мюфтия Селим Мехмед, който винаги е подкрепял и е помагал на учениците от духовните училища и в този важен ден за тях не ги изостави. Освен Главния мюфтия Селим Мехмед, сред високите гости на церемонията по дипломирането бяха и зам. генералният консул на Р. Турция в Бургас Али Ръиза Юнал, зам. ректорът на ВИИ д-р Адем Йеринде, преподавателят във ВИИ доц. д-р Реджеп Джиджи и разградският районен мюфтия Мехмед Аля.
В последната част от церемонията високите гости раздадоха награди и подаръци на първите трима, а след това и на всички останали абитуриенти и им пожелаха успехи в живота.

Бахри Иззет

Вестник "Мюсюлмани", брой 5 (118), Юни, 2003 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

5 Учениците от Имам-Хатиб гр. Русе се дипломираха
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 4 Обява - имам-хатиб Сърница
» 4 Учениците и родителите са доволни
» 5 Ползотворен семинар с учениците