Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

6 Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

6 Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение Empty
ПисанеЗаглавие: 6 Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение   6 Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение Empty30.08.13 7:32

Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение

Да обичам Аллах и да се придържам към Него така, че да правя добро, да се жертвам и да се боря по Неговия път, без да ми пречат светските суети и семейните връзки:
Кажи: “Ако вашите бащи, синове, братя и съпруги, и родът ви, и имоти, които сте придобили, и търговия, за която се плашите от застой, и жилища, които харесвате, са ви по-любими от Аллах и от Неговия Пратеник, и от борба по Неговия път, то чакайте, докато Аллах даде Своята повеля! Аллах не напътва нечестивите хора. [9:24]
Да служа на Аллах, желаейки да се потопя в благодатта на вярата. Пратеникът, мир Нему, е казал: „В три неща, ако се намират при един мюсюлманин, той ще намери благодатта на вярата: Аллах и Неговия Пратеник да са му по-скъпи от всеки друг, да обича само заради Аллах (без облаги), да презира завръщането си към неверието, така както презира хвърлянето си в Ада.“ (Бухари)
Да се подчинявам на Аллах при всяко едно положение:
„И който се уповава на Аллах, Той му е достатъчен.“ [65:3]
Една от хубавите повели на Пророка (Аллах да го благослови и с мир да го дари):
„Пази (заповедите на) Аллах и Той ще те пази. Пази (заповедите на) Аллах и ще Го намериш пред себе си. Ако питаш, питай Аллах и ако зовеш за помощ, призови за помощ Аллах. И знай, че ако общността (умма) се събере, за да ти бъде полезна с нещо, тя ще ти бъде полезна само с това, което Аллах ти е предписал, и ако се събере, за да ти навреди с нещо, тя ще ти навреди само с това, което Аллах ти е предписал. Перата са вдигнати и страниците са сухи.“ (Тирмизи)
Да съм признателен на Аллах за Неговите добрини. Това е задължение на обожателя към Обожаемия:
И ви извади Аллах от утробите на вашите майки, без да имате знание, и Той направи за вас слуха и зрението, и сърцата, за да сте признателни. [16:78]
Аллах е обещал спасение за тези, които Му благодарят, и гибел за тези, които Го отричат:
И прогласи вашият Господ: “Ако сте признателни, Аз непременно ще ви надбавя. А ако сте неблагодарни, мъчението Ми е сурово. [14:7]
Да моля Аллах за опрощение – единственият начин да се опростят греховете ми е да се покая пред Аллах.
Който стори зло или себе си угнети, а сетне помоли Аллах за прошка, ще открие, че Аллах е опрощаващ, милосърден. [4:110]
И за онези, които щом сторят непристойност или угнетят сами себе си, споменават Аллах и молят опрощение за своите грехове, - а кой освен Аллах опрощава греховете? - и не упорстват в своите деяния, знаейки, на такива наградата им е опрощение от техния Господ и Градините, сред които реки текат, там ще пребивават вечно. И колко прекрасна е отплатата за дейните! [3:135-136]
Да чувствам погледа на Аллах в тайното и явното, съобразно думите Му:
Не виждаш ли, че Аллах знае всичко на небесата и всичко на земята? И няма таен разговор на трима, без Той да е четвъртият, нито на петима, без Той да е шестият, и нито по-малко от това, и нито повече, без Той да е с тях, където и да са. После, в Деня на възкресението, ще ги извести за делата им. Аллах всяко нещо знае. [58:7]

Вестник "Мюсюлмани", брой 6 (96), Юни, 2000 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

6 Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Какво означава да съм мюсюлманин по убеждение
» 8 Ислямът означава: мир, спасение, справедливост
» 11 Мюсюлманин ли е бил Гьоте?
» 6 От расист до правоверен мюсюлманин