Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

6 От расист до правоверен мюсюлманин

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

6 От расист до правоверен мюсюлманин Empty
ПисанеЗаглавие: 6 От расист до правоверен мюсюлманин   6 От расист до правоверен мюсюлманин Empty16.11.13 14:46

От расист до правоверен мюсюлманин

"Когато сто на сто се уверих, че искам да стана мюсюлманин, аз веднага се почувствах по-добре ” – казва новоприетия исляма от Великобритания Мухаммед Ислям.
Едва ли може да се намери по-удивителна история на приемането на исляма от това на Мухаммед, който по-рано се казват Джон Орд. Допреди да стане истински последовател на исляма, Мухаммед е бил член на крайнодясната антиемигрантска организация БНП - Британска национална партия.
"През живота си никога не съм бил особено религиозен. Ходех на църква само по време на сватби, погребения и кръщенета" - разказва той.
Израсналият в Северозападна Англия момък на 16 години постъпва в Британската национална партия главно заради своите приятели, които вече членували в нея. Расистката пропаганда бързо му внушила, че азиатците и негрите са заплаха за неговия начин на живот. По негови думи тогава имала две стратегии - или да избива или за изгони от страната емигрантите.
Мухаммед си спомня как са ходили на лов за хора с азиатска външност. "Ние ги откривахме, убивахме или им казвахме: "Защо си дошъл в нашата страна и си взел магазините и работните места на англичаните?"
Все пак по-късно Мухаммед се разочаровал от политиката на своята партия и я напуснал на двайсет години. Бидейки все още с расистки възгледи, той заминал в Лондон и се сприятелил с хора с подобни убеждения, които в своето невежество разглеждали исляма като заплаха за страната им.
Той си спомня, че заедно с приятелите си получавали поръчения от полицията да провокират мюсюлманите да извършат правонарушения, за да може полицията да ги арестува... "Ние винаги получавахме ответна реакция на нашите лозунги и това даваше основание на полицията да арестуват мюсюлманите. Често полицията използваше този метод за арестуване на онези от тях, които се изискваха от правителствата на техните страни.“ Животът на Мухаммед обаче коренно се променил, когато той случайно купил Свещения Коран. "Аз я купих тази книга заради красивата картинка на корицата й - си спомня той. - Това беше най-красивата картинка, която бях виждал в живота си. С разкошни цветя и изображение на прекрасно здание. Мислех да купя евтина рамка, а си купих прекрасна картина. Дори не ми минавало през ума, че това може да е Корана".
Тогава Мухаммед решил да прочете Свещения Коран, за да намери в него онези пасажи, които евентуално можел да използва срещу мюсюлманите. Моят разум ми подсказваше, че като всяка написана от хората книга, и в нея ще намеря грешки и противоречия. Тогава мислех, че ислямът това е религия на ужасното зло.
Обаче зачитайки се в Корана Мухаммед осъзнал, че ислямът се оказал съвсем не такъв какъвто я описвали приятелите му и в печата.
През 1992 година той заминал от Лондон в Североизточна Англия. Там той се срещнал с група мюсюлмани и започнал да разговаря с тях по различни теми от Корана и заветите на Аллах. "Те бяха не само способни убедително да доказват съществуването на Аллах, но така също и това, че Коранът е Негово слово" - разказва той.
Тези хора предложили на Мухаммед да им докаже, че Аллах не съществува и Коранът не е Аллахово слово. В случай, че той успее да го направи, те ще приемат християнството, но ако не, той ще трябва да приеме исляма.
Мухаммед без колебание приел това тяхно предизвикателство. Той си спомня, че често ходел при тях с убедителни по негови мисли доказателства, но те винаги намирали какво да му отговорят и противопоставят. "В края на краищата аз се уплаших и започнах да си вземам думите обратно" - казва той.
След четири години решил да става мюсюлманин. Свидетелствените слова произнесъл през 1996 година. "Тъй като знаех, че приемам съдбоносно решение, което ще повлияе на целия ми по-сетнешен живот, аз чувствах, че ми тежи огромен камък на сърцето и не мога да дишам...
Но когато се убедих, че сто на сто искам да стана мюсюлманин, и взех това решение, почувствах, че от раменете ми падна огромен товар и ми стана леко" - разказва Мухаммед.
Болшинството от близките на Мухаммед не са били шокирани от факта, че той приел исляма. "Аз бях взел това решение една година преди това и бях им казал, че възнамерявам да стана мюсюлманин".
Семейството му обаче не се съгласило с неговата постъпка. "Сестра ми спря да общува с мен и досега не ми говори. Баща ми не искаше да обсъжда с мен това, защото ислямът е бил абсолютно чужд на неговите разбирания начин на живот. Майка ми пък повече се безпокоеше какво могат да помислят съседите. Отначало тя ми каза, че не бива да се моля вкъщи. Тогава аз й заявих, че ще се моля в градината. Сега тя се отнася с разбиране към моето поведение".
Мухаммед се простил и със старите си приятели. "Моите приятели гинат по барове и тичат по фусти, поради което вече нямам нищо общо с тях" - казва той.
Сега Мухаммед няма проблеми с изповядването на своята религия, тъй като година преди да приеме исляма, той направил сериозни промени в своя начин на живот. Например престанал да пие алкохол. "Макар приемането на исляма беше голяма крачка в моя живот, в битов план и в обикновения живот малко нещо се е променило" - заявява той.
По-късно Мухаммед се оженил за емигрантка от Пакистан и заминал в Централна Англия. Той казва, че му харесва да участва в живота на ислямската община, да се занимава с неща, които местните религиозни лидери не забелязват или просто пренебрегват. "Аз искам да използвам ислямския начин на разрешаването на проблемите на нашето общество, особено онези от тях, които се отнасят до подрастващото поколение"- заявява той.

(Ислям Ру)
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

6 От расист до правоверен мюсюлманин
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 11 Мюсюлманин ли е бил Гьоте?
» 1 Да умреш като мюсюлманин
» Да умреш като мюсюлманин
» 1 Лев Толстой: „Моля, смятайте ме за мюсюлманин...“