Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

Какво е отсъждането според шериата за отправянето дуа към еулия (и очакването на помощ от него)?

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

Какво е отсъждането според шериата за отправянето дуа към еулия (и очакването на помощ от него)? Empty
ПисанеЗаглавие: Какво е отсъждането според шериата за отправянето дуа към еулия (и очакването на помощ от него)?   Какво е отсъждането според шериата за отправянето дуа към еулия (и очакването на помощ от него)? Empty01.08.13 22:31

Какво е отсъждането според шериата за отправянето дуа към еулия (и очакването на помощ от него)?

Да се отправя дуа към еулия и да се очаква помощ от него представлява голямо съдружаване (голям ширк). Това е ширк, за който Аллах Теаля отсъжда тези, които се прекланят пред негови праведни раби:
„Онези, които [съдружаващите] зоват, се стремят да се доберат до своя Господ, кой от тях да бъде най-близо, и се надяват на Неговата милост, и се страхуват от Неговото мъчение. Мъчението на твоя Господ е за опасение."
(17:57)
„И когато Аллах рече: „О, Иса, сине на Мариам, ти ли каза на хората: „Приемете мен и майка ми за богове освен Аллах!" Рече: „Пречист си Ти! Не ми подобава да казвам това, на което нямам право. Ако бях го казал, Ти щеше да знаеш това. Ти знаеш какво има в душата ми, но аз не зная какво има в Твоята душа. Ти си Всезнаещият неведомите неща."
(5:116)
„Онези, които зовете вместо Аллах, са раби, подобни на вас. Призовете ги, нека ви откликнат, ако говорите истината!"
(7:194)
„А нима не виждате какво са ал-Лат и ал-Узза."
(53:19)
(Те са били праведни раби на Аллах, които в миналото хората обожествили.)

Вестник "Мюсюлмани", брой 9 (86), Август, 1999 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 9 Какво е отсъждането според шериата за отправянето дуа към еулия (и очакването на помощ от него)?
» 12 Какво представлява според шериата възвеличаването на Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем)
» Какво представлява според шериата възвеличаването на Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем)
» 9 Алкохолът и вредата от него
» Абу Хурайра, Аллах да е доволен от него

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Ислям :: Вяра-
Идете на: