Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

Роже Гаруди

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

Роже Гаруди Empty
ПисанеЗаглавие: Роже Гаруди   Роже Гаруди Empty27.07.13 21:53

Кой е Роже Гаруди

Един от най-дейните членове на френската комунистическа партия Роже Гаруди с новото си име Реджа Гаруди на 03.07.1982 г. в петъчен ден през месец Рамадан приема Исляма. Гаруди е завършил философия. В различните негови статии и трудове той защитава тезата, че натрупаните с векове наред земни богатства са разрушени от западната цивилизация. Той подчертава, че не е възможно да се намери спасение от „терора и анархията", ако не бъде изграден един нов нравствен ред и за тази цел предлага да бъдат преразгледани ценностите, които на времето е поставила ислямската цивилизация.

„Според мен Исляма е религията, която предвожда епохите, докато другите религии са предвождани от епохите."

РОЖЕ ГАРУДИ
Навярно още дълги години ще се дискутира върху трудовете на Роже Гаруди, с новото му име Реджа Гаруди, който след търсене, продължило цял живот се насочва към истината и с приемането на Исляма остави отзвук по целия свят.

Искаме да предложим на вашето внимание един репортаж от списанието „Ал-Умма". С това ще представим един добър пример за това как Исляма пленява сърцата.

РЕПОРТАЖ НАПРАВЕН С ГАРУДИ
В залата за конференции на университета Карюнас в Бенгази е заобиколен от много хора един голям мислител, велик учен и писател. Това бе Роже Гаруди, който обясняваше религията, която беше избрал.
„Да, днес аз вече съм мюсюлманин. Питате ме защо съм избрал Исляма? С избора си за Ислям аз избрах епохата."
Гаруди се стараеше да отговаря на въпросите, които следваха един след друг. Този Гаруди, който дълги години бе пламенен защитник на комунистическата система във Франция. От университета той се издига на политическите кресла и винаги е обяснявал на французите и на западния свят марксизма, като е намирал, че спасението на света е именно в тази система. Роже Гаруди се бе издигнал до степента на най-велик духовен стратег на френските комунисти. Където те устройвали събрание, конференция, митинг, семинар, там бил и Гаруди. По трибуните на тези форуми чрез мисълта, молива и красноречието си Гаруди води голяма борба срещу Православието и Католицизма.
Един ден обаче в средите на западните изкуствоведи, литератори и политици гръмна новината „Роже Гаруди избра Исляма". Чрез телексите на осведомителните агенции разпространяващи я по света новината като земетресение разтърси Кремъл. Защото Кремъл вече бе загубил най-големия стратег на френските комунисти.

УВАЖАЕМИ МИСЛИТЕЛЮ, КАКВО СПОРЕД ВАС ПРЕДСТАВЛЯВА ИСЛЯМА?
С думите: „Работете за отвъдния живот така, че все едно утре ще умрете и за земния така че все едно няма да умирате." Великият Пратеник на Исляма е дал отговор на този въпрос. Исляма господства както над духовното, така и над материалното, следователно те не могат да бъдат разделени. Как не могат да бъдат разделени: „Дори и в (далечен) Китай да е, идете да се учите, защото науката и мъдростта е изгубената собственост на вярващия.", „Търси и намери", казва ислямската наука. Тук няма ограничение на дейността. Чрез тези две максими, на които не е поставил рамка Исляма е разтърсил света. Как го е разтърсил? - Чрез системата, която е донесъл. Приемайки, че човека е най-съвършеното и славното творение, Исляма е обяснил, че то не може да бъде експлоатирано. Исляма е системата, която забранява разточителството, показността, лукса, която търси препитанието в капките пот от лицето, която предоставя на бедния онова, което е придобито в рамките на мярката и нравствените правила, която забранява лихвата. Тъй като тя тласка към мързел, чрез което правило унищожава неправомерно придобитото. Тя поставя като задължение равноправието между управлявания и управляващия. Има една случка с камилата, която е явление, представляващо бич по-остър и от мечовете на кралете. Омар (радиаллаху анху) (халифа) и неговия слуга когато пътували с камила те я яздели, редувайки се. Веднъж Халифа Омар водел камилата, после идвал ред на слугата. Ето това е справедливост и революция на разума.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КАПИТАЛИЗМА, МАРКСИЗМА И ИСЛЯМА?
„Едното прави човека роб на благополучието, а другото го прави роб на капитала. Искам да кажа, че и капитализма и марксизма са системи, които експлоатират човека. Исляма е против тях, той е система, която връща престижа на човека.
Според мен, Исляма е религията, която предвожда епохите, докато другите религии са предвождани от епохите."

Вестник "Мюсюлмани", брой 7 (84), Юни, 1999 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

Роже Гаруди
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 7 Кой е Роже Гаруди
» Роже Гароди
» 8 Почина Роже Гароди

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите