Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

6 Търпение, Косово

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

6 Търпение, Косово Empty
ПисанеЗаглавие: 6 Търпение, Косово   6 Търпение, Косово Empty26.07.13 23:39

Търпение, Косово

ПОСЛЕДИЦАТА ОТ ТЪРПЕНИЕТО Е ИЗБАВЛЕНИЕ

Аз съм от с. Йонково, Разградско и се казвам Зюмрют Чобан. Отдавна исках да пиша... Така или иначе това не стана. В крайна сметка се захванах да пиша. Да, бях принудена да пиша. Първо, повярвайте ми, не е възможно човек да се откаже от вас. От една страна света, от другата вие. Един свят обаче, трагедия! ТРАГЕДИЯ! Свят е това, много близък до нас... Косово е името на този свят. Съборено, изпепелено, прогонен от родината си народ, колко мъки и страдания.
Причината, която ме накара да пиша е тази трагедия в Косово. Колко жалка, не мога да подмина, без да спомена за войната в нашата съседка Югославия!..
От както започна тази трагедия сутрин и вечер странни мисли витаят в главата ми. Например: какво сме всъщност ние? Хора ли сме или някакво друго безчувствено творение? Дали не сме някакъв робот за водене на война? Не, нито едното, нито другото, а и не може да сме... Защото преди всичко Аллах Теаля ни е създал хора. В сърцата си носим любов и почит, милост и състрадание към хората.... В крайна сметка в главите си носим така наречената прозорливост... Нали се различаваме от добитъка...
Да, въпрос след въпрос човърка мислите ми. Какво не можем да си поделим в този тридневен лъжлив свят? На кой е останал този свят, та да остане и на Милошевич, който всъщност посегна да погубва и собствения си народ? Защо са тези войни? Защо са тези разпри? Защо толкова кръв и сълзи? Повярвайте ми сърцето ми се къса когато по телевизията видя как са погубвани тези хора, когато виждам как плачат малките невинни дечица. Ако има такъв, който да не се потиска от това, той е наравно с Ми- лошевич...
Когато аз изживявам бича на тези въпроси, разбира се, също съм и убедена че това ще приключи. Много скоро ще спре гласа на оръжието, ще секнат сълзите от очите, ще спре тази проклета война, която умовете не побират, това желая от все сърце!
В най-скоро време иншаллах Косово ще напусне мрака и ще се устреми към светлината!... Докато мрака бъде разпилян от светлината моля за помощ от Аллах Теаля и пожелавам Търпение на Косово. Последицата от търпението е избавление. Търпение Косово!

Зюмрют Чобан – Йонково

Вестник "Мюсюлмани", брой 6 (84), Април, 1999 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

6 Търпение, Косово
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 5 Трагедията в Косово
» Трагедията в Косово
» 7 Посещение на мюфтийства в Косово