Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

5 Езикът на графиката

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

5 Езикът на графиката Empty
ПисанеЗаглавие: 5 Езикът на графиката   5 Езикът на графиката Empty25.07.13 0:11

Езикът на графиката

Светът изживява голяма духовна криза. Това бедствие оковава в прегръдките си и мюсюлманите, в стремеж към погубване на ценностите, необходими за вечния живот.
В нашата епоха, когато се погубват духовните ни ценности и се провалят семейните връзки, Свещеният Коран продължава да е в помощ на човека, предлагайки и рецепти за духовно изцеление.
Въпреки нападките, Свещения Коран е останал непоколебим и освен това, придобивайки нова актуалност с всеки изминат ден, той пленява сърцето на човека.
Чудесата на Свещения Коран се основават или на последните открития, или на непоклатимите математически истини, което кара да замълчат завинаги онези, които излизат с претенциите: „за нас има само позитивната наука" или „не вярвам в това, което не виждам".
Тук ще станете свидетели на чудо, появило се на координатната ос, което доказва, че във всяка насока Свещения Коран е обвързан с грандиозна програма. Чрез получената графика вие можете да прочетете името на Всевишния Създател.
В свое писмо, Юсуф Керкюклю от Ирак – студент в научния факултет в Анкара, обяснява своето изследване:
„Дълго размишлявах върху сура Ихляс, в която се споменава, че единственият, който заслужава да му се подчиняват, е Аллах, Господът на световете. Бях убеден, че в нея се съдържат хиляди тайни. По хадис на Пратеника (салляллаху алейхи уе селлем), когато някой прочете сура Фатиха и 3 пъти сура Ихляс, все едно е прочел целия Коран. Това е доказателство за тези тайни. Това ми даваше сили и стремеж да търся. Първо преброих буквите. Бяха 47 – 13 различни, които се повтаряха по няколко пъти. Подредих ги по вертикалната ос, по реда, по който бяха подредени в сурата. След това преброих всяка буква по колко пъти се повтаря. Например буквата „каф" – 1 път, буквата „лям – 12 пъти, и т.н. Написах числата от едно нагоре по хоризонталната ос, но отдясно наляво, както се чете Корана. После от всяка буква и от числото, което показва колкото пъти тя се повтаря, начертах линии. Където се пресичаха, образуваха точки. Когато привърших и свързах точките, бях удивен. Името на Аллах Теаля, единствения, който заслужава подчинение и поклонение, се четеше много ясно. Аз съм сигурен, че дори да минат не 14 века, а 14 милиарда века, чудесата на Корана няма да свършат."

Писмо на Юсуф Керкюклю (Ирак) до списание Зафер

Вестник "Мюсюлмани", брой 5 (83), Април, 1999 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

5 Езикът на графиката
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Езикът на графиката
» 12 Поздравът “селям” е езикът на общуването
» Поздравът “селям” е езикът на общуването