Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

3 Защо съм мюсюлманка?

Go down 
АвторСъобщение
amina

amina

Брой мнения : 536

3 Защо съм мюсюлманка? Empty
ПисанеЗаглавие: 3 Защо съм мюсюлманка?   3 Защо съм мюсюлманка? Empty26.09.14 19:19

Защо съм мюсюлманка?

Въпрос, който крие в себе си едно дълго търсене. Търсене на душевен мир, земно щастие, духовен път и извисяване. Въпрос, съдържащ търсене на истината. И като че ли всички хора, тръгнали да търсят истината, извървяват сходен път. Сходни са техните лутания, преживявания и краен резултат.
И аз търсих дълго.
В моменти на нещастни мигове се питах: „Коя съм аз? Защо съм нещастна сега? За какво изобщо живея?" В юношеските си години дълбоко в себе си осъзнах, че има една Велика сила, чието владение сме ние. Ала коя бе тази сила?... В търсене на този отговор извървях дълъг път. Знаех, че Бог и Аллах е едно и също, обаче коя идеология бе по-съвършена – Ислямът или Християнството? В студентските ми години бе доста модерно да се носи кръстче и аз се замислих върху това. Вътрешен глас ми говореше: „А защо предпочиташ тази идеология (християнството), та ти всъщност не си опознала собствената си религия? Започни с нея и ако не намериш удовлетворение, насочи се другаде". Така и направих. Реших да опозная своята религия, да я разбера. Да разбера какво иска Всевишният от нас. Каква е целта на земния ни път, за какво сме създадени и за какво живеем?
Наред с това исках да вникна и в Божественото слово – Корана. Какво послание носеше той към хората?
Учеха ни на това, че Ислямът е религия, която носи насилие и идва с насилие. Тази версия допринасяше много да се изградим като поколение с комплекси за малоценност. И аз бях комплексирана. Нямах достатъчно знания да защитя Исляма и не проумявах как е възможно Божествената религия да носи насилие. Водена от всички тези фактори, дълбоко в мен се затвърди убеждението, че трябва да разбера същността на своята религия. Дали наистина тя бе насилие или зад това се крие светлина, която някой искаше да засенчи?!
Днес съм безкрайно благодарна на моя Създател – Аллах, че ме изведе от мрака към светлината, че ми даде възможност да опозная своята религия, с което аз разбрах истината. Разбрах защо съм родена. Защо живея. От къде съм тръгнала и накъде отивам. Разбрах коя съм. Разбрах истината, а тя е Ислямът. И вярвайте ми, сега съм безкрайно щастлива – спокойна, без лутаници. Затова съм мюсюлманка, защото осъзнах коя съм, какъв е Ислямът и каква искам да бъда.
Слава на Аллах за всичко това. И Му се моля, ако има и други, които като мен са се лутали и лутат: „Дано намерят правия път!"
О, Аллах, помогни им, напъти ги!
Гюлгюн Гайгаджова
Върнете се в началото Go down

3 Защо съм мюсюлманка?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 2 Послание на една мюсюлманка
» Послание на една мюсюлманка
» 4 Достойнствата на жената мюсюлманка
» Достойнствата на жената мюсюлманка