Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

10 Омер Мита

Go down 
АвторСъобщение
amina

amina

Брой мнения : 536

10 Омер Мита Empty
ПисанеЗаглавие: 10 Омер Мита   10 Омер Мита Empty20.04.14 13:13

Омер Мита
Икономист, социален работник и проповедник
Благодарение на милостта на Аллах аз водя щастлив ислямски живот. Праведният начин на живот, както учи ислямът, ми беше показан от наши пакистански братя, които посетиха Япония и на които съм дълбоко признателен.
По-голямата част от нашето население са будисти, но те са такива само на име. Не практикуват будизма и всъщност са небрежни към религиозните си учения. Главната причина за това апатично състояние може би се дължи на факта, че будизмът представлява силна и сложна философия и не предоставя нищо, което може да се практикува. Това е отвъд допира на средно интелигентния човек, който е зает с проблемите на светския живот. Той не може да разбере тази философия, нито пък може да я изпълнява.
Не е така обаче с исляма. Ученията на исляма са елементарни, недвусмислени, ясни и напълно практични. Той ръководи всички области на човешкия живот. Той моделира мисленето на човека и когато мисленето му се пречисти, чистите действия ще последват спонтанно. Учението на исляма е толкова елементарно, лесно и практично, че всеки може да го разбере. Няма монопол на свещениците, както е в другите религии.
Ислямът в Япония има голямо бъдеще. Може би има трудности, но те не са непреодолими.
Първо, трябва да се положат организирани, системни и енергични усилия за запознаване на хората с исляма. Нашият народ от ден на ден става все по-богат материално, но пак не изпитва щастие. Трябва да се обясни на хората, че истинският мир и доволство лежат в исляма, който се явява пълният код на живота и дава напътствие за всичко.
Второ, тези хора имат нужда да вършат това, което нашият начин на живот поставя като пример пред останалите.
За нещастие мюсюлманските студенти, които идват в Япония от различни ислямски страни, не са пример за нас. Не можем да получим никакъв съвет и напътствие от тях. Повечето от тях са приели западния начин на живот и не знаят нищо за исляма, което се дължи на това, че са учили в европейски институции.
Ако ислямът достигне до Япония, в което аз съм напълно сигурен, че един ден ще стане, всички, обичащи исляма, ще мислят върху този въпрос и ще положат искрени и концентрирани усилия в името на това. Така истински вярващите мюсюлмани, чийто живот може да служи за пример на другите, трябва да посетят Япония и да учат хората тук. Нашият народ е жаден за мир, истина, честност, искреност, добродетелност и всичко, което е добро в живота, и аз съм уверен, че единствено ислямът може да утоли неговата жажда.
Ние се нуждаем от абсолютна вяра в Аллах, за да извършим това дело, и се молим да ни дари с нея.
Ислямът означава "мир" и никой друг не се нуждае повече от мир, отколкото японците. Истинският мир може да ни споходи, като приемем религията на мира. Мир с всички хора и мир с Аллах. Братството в исляма е уникален принцип и в него лежи истинското спасение за човечеството.
"Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ." (Бакара, 2/256)
Омер Мита – Япония
Върнете се в началото Go down

10 Омер Мита
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 5д Първият оруч на Омер
» 9д Омер Ел-Фарук (Аллах да е доволен от него)

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Селям-
Идете на: