Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

7 Случайно чудо или чудо със случайности

Go down 
АвторСъобщение
amina

amina

Брой мнения : 536

7 Случайно чудо или чудо със случайности Empty
ПисанеЗаглавие: 7 Случайно чудо или чудо със случайности   7 Случайно чудо или чудо със случайности Empty17.03.14 14:33

Случайно чудо или чудо със случайности
Навсички ни е добре известно, че Всевишният Аллах пази Своята Книга от изменения, а в някои случаи дори от физически въздействия. Това е споменато в Свещения Коран: "Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим."(ел-Хиджр,15:9)
В тази връзка искам да спомена един интересен случай, който стана през 1998 година в град Покачи. Един местен мюсюлманин взе за временно ползване от джамията, в която аз работя като имам, Коран с превод на руски език, за да може в дома си в спокойна обстановка да го чете и изучава. Но след няколко дни стана нещастен случай – домът, в който живееше този човек изгоря до основи. Не остана абсолютно нищо.
Спомням си, че след пожара на пепелището нямаше нищо освен обгорели късчета метални предмети. По свидетелство на очевидци случилото се ги ужасило, от страх не можели дори да говорят, нито да направят нещо. Дим, пепел, въглени и една водопроводна тръба – било всичко, което е останало от къщата.
На следващия ден си спомних, че бях дал Коран на пострадалия от пожара мюсюлманин. Кой знае защо си помислих, че от Свещения Коран би могло да е останало нещо. Казах това на собственика на дома и заедно с него отидохме при развалините да потърсим това, което би могло да е останало от Корана. Хората ни се смееха, удивени от това, че въобще се опитваме да намерим нещо от него.
Но резултатът смая всички. Сред изгорелите останки ние намерихме обгорелите страници, на които ясно се четеше текстът на Корана. Старателно разгледах обгорелите листа и анализирах кои айети Аллах е пожелал да запази. Поразителен беше фактът, че повечето от тях се запазили дори и в руския превод, като се има предвид, че никой от нас не знае арабски език. Разбира се, Аллах как би се обърнал към нас (свидетелите на това чудо) на неразбираем език.
Първите айети, които лежаха на повърхността бяха: "Елиф. Лям. Ра. Това са знаменията на Книгата - ясния Коран. Неверниците ще възжелаят да са били мюсюлмани. Остави ги да ядат и да се наслаждават, и да ги отвлича надеждата! Те ще узнаят."(ел-Хиджр,15:1-3)
Знаменията в следващата страница ме поразиха още повече: "Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим. И преди теб изпращахме пратеници сред древните общности. И не дойде при тях пратеник, без да го подиграят. Така влагаме това {неверие} в сърцата на престъпниците..." (ел- Хиджр, 15:9-12)
В другите айети, които се разчитаха се съдържаха предупреждения за опасността от Ада, за недопустимостта на греховете, описания на Рая и примери от живота на пророците, т.е. съхранили се онези айети от Корана, в които се съдържаше почти цялата необходима информация за Исляма.
Мисля, че ако тези обгорели страници ги беше намерил човек, който никога не е чувал нищо за Всевишния Аллах, то той щеше да повярва в това, което беше написано на тях.
Какво е това – случайност или знамение на Аллах, което ни е предоставено, за да укрепи нашата вяра. Тази мисъл идваше в ума ми много пъти.
Благодарен съм на Всевишния за този поучителен момент в моя живот. Във всяка ситуация има наставление от Аллах, но както е казано в Корана: "за хора проумяващи".
С. Омаров–
имам в джамията в гр. Покачи
Върнете се в началото Go down

7 Случайно чудо или чудо със случайности
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 2 Малкото чудо зад Спайдърмен
» 2 Чесънът – това хилядолетно чудо
» Чесънът – това хилядолетно чудо

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите