В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.
9 Районно мюфтийство - Разград проведе регионално състезание по основни познания за исляма
Автор
Съобщение
Admin
Брой мнения : 3880 Join date : 28.06.2013
Заглавие: 9 Районно мюфтийство - Разград проведе регионално състезание по основни познания за исляма 03.03.14 7:20
Районно мюфтийство - Разград проведе регионално състезание по основни познания за исляма
Районно мюфтийство - Разград проведе 12 регионално състезание по основни познания за исляма, мероприятието се проведе в джамията "Ахмед бей"-Разград. Регионалното състезание започна с четене на Свещения Коран от имама на гр. Кубрат - Алпер Ахмед, след което Районният мюфтия Мехмед Аля приветства състезателите и гостите. Регионалното състезание се ръководеше от Октай Хашим - ваиз към Районното мюфтийство, а знанията на участниците се оценяваше от жури Танер Шериф - имам на с. Подайва, Юджел Хайреддин - имам на Исперих и Шакир Ахмедчиков имам на Разград. Първо място спечелиха децата от Коран курса с. Делчево със 143 т., второ място е вторият отбор на с. Брестовене, а на трето място децата от първия отбор на с. Брестовене. Всички участници в регионалното състезание получиха подаръци.
9 Районно мюфтийство - Разград проведе регионално състезание по основни познания за исляма