Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

10 Как се приемат молбите?

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

10 Как се приемат молбите? Empty
ПисанеЗаглавие: 10 Как се приемат молбите?   10 Как се приемат молбите? Empty23.11.13 16:03

Как се приемат молбите?

„И когато Моите раби те питат за Мен - Аз Съм наблизо, откликвам на зова на зовящия, когато Ме позове. Нека и те Ми откликнат, и нека вярват в Мен, за да се напътят“. (ел-Бакара, 166)
Ние се молим нашият Създател да ни насочи по правия път.
Затова Всевишният Аллах ни съобщава, че ни е изпратил Книга и че разкрил съществуването на два пътя: пътя на доброто и пътя на злото. Хората се молят: „Насочи ни по праведния път!“ (ел-Фатиха, 6)
Отговорът на Аллах Теаля е: „Тази Книга - без съмнение в нея - е напътствие за богобоязливите“. (ел-Бакара, 2)
Ние се молим за помощта на нашия Господар.
Тогава нашият Творец ни съветва да подпомагаме своята религия, да се молим с търпение, да изпълняваме нашите намази и ибадетите“. Хората се молят: „Я Рабби! Само на Теб служим и Теб за подкрепа Те зовем!“ (ел-Фатиха, 5)
Отговорът на Аллах е: „Аллах ще подкрепи онези, които Го подкрепят“. (ел-Хадж, 40)
„О, вярващи! Искайте помощта на Аллах с търпение и молитва! Аллах е с търпеливите!“ (ел-Бакара, 153)
„И споменавайте Ме, за да ви споменавам и Аз, и благодарете Ми и не Ме отхвърляйте!“ (ел-Бакара, 152)
Ние настояваме нашият Създател да укрепи нашите стъпки.
Нашият Създател ни съобщава, че ако подпомагаме собствената си религия, ще укрепи и стъпките ни.
Молбата на хората е: „Аллах наш! Опрости греховете ни и нашата невъздържаност в делата и укрепи нашите стъпки и ни помогни срещу невярващите хора!“ (Ал-и Имран, 147)
Отговорът на Аллах е: „О, вярващи ако подкрепите (делото на) Аллах и Той ще ви подкрепи и ще заякчи стъпките ви“. (Мухаммед, 7)
Ние умоляваме нашия Господар да отнеме живота ни докато сме заедно с добрите.
Всевишният Аллах ни съобщава, че ако сме заедно с верните и сигурните, ще ни удостои с този край. Молбата на хората е: „Аллах наш, опрости греховете ни и прикрий провиненията ни, и ни прибери с праведниците!“ (Ал-и Имран, 193)
Отговорът на Аллах е: „О, вярващи! Бойте се от Аллах и бъдете с правдивите!“ (ет-Тевбе, 119)
Ние очакваме нашият Създател да прикрие недостатъците ни.
А нашият Господар иска от нас да Му вярваме, да извършваме праведни дела. Тогава ще бъдат прикрити недостатъците на онези, които са били принудени да се изселят поради Неговия път; онези, които са били изгонени от родните им места; онези, които са подложени на мъчения заради Него; онези, които са воювали и са паднали жертва по Неговия път. Ще се прикриват недостатъците и на онези, които се предпазват от големи грехове. А за тази цел нашият Създател ни повелява вярно и чистосърдечно да изпълняваме намазите си. Друг повод за прикриване на недостатъците е чистосърдечно да се покайваме пред Аллах и да се пазим да се противопоставяме на Него.
Хората се молят:
„Аллах наш, Опрости греховете ни и прикрий провиненията ни и ни прибери с праведниците!“ (Ал-и Имран, 193) Отговорът на Аллах е:
„От онези, които вярват в Аллах и вършат праведни дела, Той ще отмахне прегрешенията и ще ги въведе в градините, сред които текат реки и ще пребивават вечно. Това е великото спасение“. (ет-Тегабун, 9)
„Онези, които ги преселваха, и бяха прогонени от домовете си, и бяха мъчени по Моя път, и се сражаваха, и ги убиваха, на тях ще прикрия провиненията и ще ги въведа в райските градини.“ (Ал-и Имран,195)
„Ако избягвате големите грехове, които са ви забранени, ще прикрием провиненията ви и ще ви въведем в достойна обител.“ (Ниса, 31)
„И отслужвай намаза - намазът предпазва от покварата и от отреченото“. (ел-Анкебут, 4-5)
„О, вярващи, покайте се пред Аллах с искрено покаяние и вашият Аллах ще потули провиненията ви“. (ет-Тахрим,
„О, вярващи, ако се боите от Аллах, Той ще направи да разграничавате (доброто и злото) и ще ви избави от лошите ви постъпки и ще ви опрости.“ (ел-Енфал, 29)
Ние умоляваме нашия Господар да ни пази от адските мъки. А Той очаква от нас да вярваме в Него и в Неговия Пратеник, да се борим по Неговия път с имота и живота си. Освен това заедно с вярата иска и да благодарим. Тази благодарност нашият Създател определя като непротивене на Него. Известява ни също така, че да се вярва не означава само да се изрича „повярвахме“. Хората се молят:
„Аллах наш, въздай ни добрини в земния живот и добрина в отвъдния! И опази ни от мъчението на огъня!“ (ел-Бакара, 200)
Аллах ни отговаря: „О, вярващи! Да ви посоча ли търговия, която ще ви спаси от болезнено мъчение? Да вярвате в Аллах и Неговия Пратеник и да се борите по пътя на Аллах чрез своите имоти и души.“ (ес-Саф, 10-11) „За какво Аллах да ви измъчва, ако сте признателни и вярващи?“ (ен-Ниса, 147)
„И бойте се от Аллах, за да сте признателни.“ (Ал-и Имран, 123)
„Нима хората смятат, че ще бъдат оставени да казват: „Повярвахме!“ без да бъдат изпитвани?“ (ел-Анкебут, 2)
Ние умоляваме нашия Господар да проявява милосърдие към нас. Той изисква от нас да вярваме, ако се налага дори да се преселваме, да водим борба по нашия път, да спазим да Му се противопоставяме. Вярно и правилно да изпълняваме намазите си, да даваме зекят, да вярваме в айетите Му, да живеем в съгласие с Корана и да се подчиняваме на Расулюллах.
Молбата на хората е: „Я, Рабби! Ние повярвахме. Тогава прости ни. Бъди милостив към нас! Ти си най-добрият сред милостивите!“ (ел-Муминун, 109)
Отговорът на Всевишния Аллах е: „Които повярваха и които се преселиха и се бореха по пътя на Аллах, те се надяват на милостта на Аллах. Аллах е опрощаващ, милосърден“ (ел-Бакара, 216)
„Моето милосърдие обхваща всяко нещо - ще го пиша на онези, които са богобоязливи и дават милостинята и на онези, които вярват в Нашите знамения“. (ел-Араф, 166)
„Това е свещено Писание, низпослахме го Ние благословено. Следвайте го и се бойте, за да бъдете помилвани!“ (ел-Енам, 155)
„И отслужвайте намаза, и давайте милостинята зекят, и се покорявайте на Пратеника, за да бъдете помилвани!“ (ен-Hyp, 56)
Ние се молим Аллах Теаля да не ни злепостави в Съдния ден. А Той иска от нас да бъдем заедно с Расулюллах и ни съветва да не се противопоставяме на Аллах и Неговия Пратеник.
Молбата на хората е: „И дари ни, Аллах наш, онова, което си ни обещал чрез Своите пратеници и не ни опозорявай в деня на съживяването! Ти никога не нарушаваш обещанието!“ (Ал-и Имран, 194)
Отговорът на Аллах е: „О, вярващи, покайте се пред Аллах с искрено покаяние, за да може в деня, в който Аллах не ще посрами Пророка и вярващите заедно с него.“ (ет-Тахрим,
„Нима не знаят, че който се противи на Аллах и на Неговия Пратеник, за него е Огънят на ада и ще пребивава вечно. Това е огромният позор.“ (ет-Тевбе, 63)
Ние се осланяме при нашия Създател от злините на сатаните. Всевишният Аллах ни наставлява, че не е необходимо да следваме подир шейтана, а да го знаем, че е противник и да бъдем чистосърдечни.
Молбата на хората е: „Кажи (о, Мухаммед!): „Опазил ме Създателя на хората. Владетеля на хората, Аллаха на хората, от злото на шепнещия съблазни (сатана) – побягващия, който нашепва в гърдите на хората, (сатана) от джиновете и от хората.“ (ен-Нас, 1-6)
Отговорът на Аллах е: „(Сатаната) рече: „Аллах мой! Затова, че Ти ме остави в заблуда, непременно ще им разкрасявам по земята и непременно ще заблуждавам всички освен Твоите предани раби сред тях“. (ел-Хиджр, 39-40)
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

10 Как се приемат молбите?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Как се приемат молбите?
» 3 Защо някои дуи не се приемат
» 4 Защо холандците приемат исляма?
» Защо холандците приемат исляма?
» 11 Все по-често жени в Англия приемат исляма