Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

2 „Не съм бил добър баща...”

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

2 „Не съм бил добър баща...” Empty
ПисанеЗаглавие: 2 „Не съм бил добър баща...”   2 „Не съм бил добър баща...” Empty12.10.13 11:42

„Не съм бил добър баща...”

Това се случило в един малък град в Испания. Ето какво разказва сам героят на разказа:
“Бях на шестнайсет години, когато баща ми ме помоли да го закарам на село. Само че се налагаше като го закарам, да оставя колата да я ремонтират в един сервиз. През това време реших да отида на кино, но филмите така ме бяха увлекли, че когато излязох от салона, видях, че вече беше шест часът. Бях закъснял два часа и знаех, че баща ми ще се ядоса много, ако разбере, че съм бил на кино.
Когато стигнах на уговореното място, видях, че баща ми седи и ме чака. Извиних се, че съм закъснял поради немарливостта на работниците от сервиза. Как ме погледна баща ми при тези думи, не мога да ви опиша.
- Много съжалявам, сине, че ме излъга! - ми рече той.
- Какво искаш да кажеш? Това е истината!
Баща ми отново ме погледна и каза:
- Когато ти закъсня, аз отидох до сервиза, където ми казаха, че все още не си дошъл да вземеш колата. Това значи, че не си имал проблеми с тях”.
Изведнъж разбрах каква голяма грешка съм направил и признах, че съм излъгал. Баща ми ме изслуша натъжен и каза:
- Ядосах се, но не на тебе, а на себе си. Щом като след толкова години ти ме лъжеш, значи аз не съм бил добър баща. Отгледал съм син, който може да лъже дори собствения си баща. Да, сега ще вървя пеша и по пътя ще мисля къде съм сгрешил!
- Но, татко, ние сме на трийсет километра от къщи! Вече се стъмни. Ти не би могъл да изминеш толкова път!
Но баща ми не чу нито извиненията, нито възраженията ми. Той се беше разочаровал от мене и сега ми предстоеше да получа един от най-горчивите уроци в живота си. Баща ми тръгна по прашния път, аз пък го следвах с колата си отзад. Непрекъснато му се извинявах и го молех да се качи. Но той все едно не ме чуваше и продължаваше да върви. Следвах го в продължение на цели 30 километра!
Фактът, че накарах баща ми да изпита и телесна, и душевна мъка заради мен, бе най-горчивият хап в живота ми. Но същевременно мога да кажа, че така получих най-големия и важен урок в живота си. Оттогава вече никога не се опитвам да лъжа.
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

2 „Не съм бил добър баща...”
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» „Не съм бил добър баща...”
» 9 Верен на завета на баща си
» Верен на завета на баща си
» Предпазвай се от забраните за да бъдеш най-добър мюсюлманин
» 3 10 полезни съвети за това, как да бъдеш добър съпруг