Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

5 Аз зная…

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

5 Аз зная… Empty
ПисанеЗаглавие: 5 Аз зная…   5 Аз зная… Empty22.07.13 1:27

Аз зная…

Аз зная, че ти искаш да четеш Корана така, че да ти завидят дори меляикетата и да го изживееш буквално като приближените на Пейгамбера ни (салляллаху алейхи уе селлем).
Знай, че нищо друго не те прави щастлив, така както нашите обичаи и ибадети. Зная, че всяка вечер, когато лягаш в леглото си, ти се измъчваш с въпросите: "Господарю мой, как по-добре мога да Те споменавам, как по-честно мога да Ти служа?"
Зная, че мечтаеш домът ти да лъха на наука, децата ти да притежават най-добрия морал и да се надпреварват в добротворство.
Ти обичаш много семейството, роднините и съпругата си. И точно толкова желаеш да те обичат, за да процъфтява любовта ви.
Зная, че ти предпочиташ приятелството, братството, взаимопомощта и красотата преди всичко... Зная, че за теб най-голямото богатство на тоя свят е обичта, уважението и взаимопомощта. Ти си вечнотърсещият, питащият. Обичаш да посещаваш приятелите си, да ги зарадваш.
И колко си радостен, когато по скръцне дървената врата и дойде някой да те навести....
Зная, че където и да си, би искал тема за разговори да бъдат айетите и хадисите на нашия Пейгамбер, да се водят съдържателни беседи, да няма обиди и сръдни. Ала понякога рискуваш да бъдеш прогонен от девет села в десетото щом кажеш истината. И понеже знаеш, че онзи, който мълчи, когато се потъпкват истината и правдата, се нарича "немият сатана", ти никога не изпитваш съжаление за постъпките и думите си.
Зная, че много обичаш хората и се стремиш да бъдеш точен и внимателен в общуването си. Приемаш, че всеки човек си има свой свят и ти се съобразяваш с него. Но така също зная, че очакваш и те да те уважават.
Зная, че животът е тежък и пълен с изпитания. Така е повелил Всевишния Аллах, казваш ти и скланяш глава. Но зная, че искрено желаеш да се яви някой и да ти каже с топъл сърдечен глас: "Разбирам те, тежък ти е товарът, но дано Аллах ти помогне!"
Зная, че изпитваш носталгия по любимата си. Че всяка вечер сънуваш срещата ви и се измъчваш. Мечтаеш час по-скоро да се срещнете, да забравиш тежкия товар, който си нарамил...
Зная, че всеки ден желаеш, когато се върнеш вкъщи, да те посрещат с топла усмивка. Да ти кажат: "Добре си ни дошъл!" и да забравиш напрегнатия си ден. С нежна целувка да отпочине душата и тялото ти и цялата умора да отлети. Но зная също така, че понякога чуждите проблеми надделяват над твоите и се налага да напрягаш още малко нервите си, които цял ден така и не са се отпуснали. И все пак зная, че ти осъзнаваш, големите камъни се търкалят от върховете, а трудните въпроси ги задават на добрите ученици!"
Зная, че този пъстър и привлекателен свят не те интересува много..
Зная, че живееш като преходен пътник на тоя свят, че красивото жилище и лукса не те правят щастлив.
Зная, че понякога мечтаеш да се усамотиш и да оставиш всичко на самотек и уморен да избягаш от хората и грижите. Но мисля, че добре знаеш свещения хадис на нашия Пейгамбер (салляллаху алейхи уе селлем), който повелява: "Този, който живее сред хората и им сочи правилния път, търпи техните мъки, е по-добър от онзи, който страни от хората и остава сам.”
Още по-добре зная, че тези рани, тези болки, този тежък товар не са само при теб. Това е изпитание за хората откакто на тоя свят се е появил Адем (алейхис селям). Но истина е също така, че нашият Творец е пребогат и много милостив. И дори да дари пребогато всички молещи се, то Неговото съкровище не би се намалило дори колкото главичката на една топлийка. И трябва да знаем, че във всяко нещо, което е повелил нашият Господар, непременно има някаква мъдрост!
А ти знаеш ли защо розата векове наред пленява с аромата и багрите си сърцата?? Че там, където тя е цъфтяла, е придавала невиждана красота и е разнасяла прекрасно ухание? Нека не забравяме, че първом тя израства от калта, която тъпчем под краката си, после търпеливо съжителства с толкова много бодли... Лесно ли е да се живее в сянката на болезнените тръни?
И така, ако искаш да бъдеш скромен като нашият Пейгамбер (салляллаху алейхи уе селлем) и прекрасен като розата, сведи глава и бъди търпелив!
В каквато степен твоята всеотдайност и смирение е безмълвна и безропотна, в такава степен ще бъде оценено и прието и твоето служение.
Да ти пожелаем успех!
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

5 Аз зная…
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Аз зная…

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Мюсюлмани :: 2006 година-
Идете на: