Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

3 Вие ни пишете…

Go down 
АвторСъобщение
amina

amina

Брой мнения : 536

3 Вие ни пишете… Empty
ПисанеЗаглавие: 3 Вие ни пишете…   3 Вие ни пишете… Empty11.10.14 19:48

Вие ни пишете…

Селям на целия редакционен екип на списание „Мюсюлманско общество"!

Много се радвам, че има хора, които се занимават с това да разпространяват Исляма без значение по какъв начин. Аз имам един въпрос към вашия екип. Има ли някаква възможност редовно да получавам списанието – абонамент или нещо подобно? Предполагам, че из цяла България има хора, които искат да четат списанието, но не могат да го намерят. Предполагам обмисляте нещо по този въпрос за в бъдеще. Ако има абонаментна кампания, ще се абонирам веднага.
Нека Аллах ви помага в това добро начинание!!!
Hasan Hadjimustanski < [You must be registered and logged in to see this link.]>

Есселяму алейкум,

Скъпо списание, не зная дали темата, която ви изпратих ще намери място на страниците на любимото ми списание, но по-важното е не в това да се намери някой да го публикува и/или прочете, колкото в поуката, която не е трудно да си извадим!
Всеки ден се сещам как в Германия хората създават без повод мероприятия, които обединяват общността от мюсюлмани там – без значение дали са родени като такива, или впоследствие са приели Исляма. Как е възможно да се организира седмица на Исляма в центъра на голям град като Хановер, при все това, че полицията следи всяка крачка на мюсюлманите, подслушва джамиите и организира акции „против терористите"? А ние в България нехаем за това дали нашият брат в съседния блок прави молитва и дали децата ни могат да четат Коран (при факта, че нямаме никакъв политически натиск)?
Събирайки се, четейки лекции, организирайки дискусии, ние не вършим нищо противозаконно и въпреки това срещите ни се ограничават до минимум (в един-единствен регион).
Как е възможно в американски университет студенти мюсюлмани да се обединят в мюсюлманска организация на учащите се, а нашите студенти да забравят за принадлежността си още щом вкусят от „забавния студентски живот"?
И накрая, не приемайте написаното като критика или укор, а по-скоро като провокация да реализираме съвместно някои идеи, за да подобрим комуникациите и контактите помежду си!
Нека не се изолираме, нека реализираме заедно потенциала и идеите си към приобщаването. Иншааллах (с позволението на Аллах - б.а.) заедно да разпространим и утвърдим религията на Аллах. Завръщането е при Него!
Есселяму алейкум уа рахметуллах!
Ваша сестра: Назифа
Бъдете под закрилата на Аллах!

Есселяму алейкум, уважаем колектив на списание „Мюсюлманско общество".

Искам да приветствам вашата благословена инициатива с успешния старт и нека помощта на Всесилния Аллах не ви напуска!
Имам един въпрос. Почти навсякъде, поне в BG, канализационните системи са общи. Има ли грях за мюсюлманите когато мият посудата и в канализацията попадне хляб? (Али Мустафа Али - с. Аврамово, Якоруда)
Подател: ali ali < [You must be registered and logged in to see this link.] >

Здравейте, уважаеми господа от списанието.

Искам да ви задам един въпрос относно една статия, която публикувахте в списанието. Тя се отнасяше за жените във исляма и пишеше, че те са с най-„големи" права, както никаква друга религия. Искам да ви припомня, че според Айат 34, сура 4 ЖЕНИТЕ ДОРИ МОГАТ ДА БЪДАТ БИТИ ОТ МЪЖЕТЕ. Е, все пак надявам се да сте чели Корана! Какво ще ми отговорите по тоя въпрос, уважаеми господа? Аз чета редовно вашето списание и се надявам да ми отговорите!
Подател: MitakaОК <dku2@abv.bg

Селям, скъпо списание!

Много ни зарадвахте с първото си списание и подарък. Много ви благодарим за труда, който сте положили за издаването му. Аз работя сред една общност мюсюлмани, които искат и се чудят защо още другият брой на списанието не е издаден и най-вече искаме списанието да се публикува навреме всеки месец, защото понякога възниква спор между нас (вашите почитатели) и между конкурентите ви. Те се гордеят с това, че изключително бързо се развива привлекателността на списанията им. Аз също се радвам за тях. Те са наши братя мюсюлмани и нека се развиват, но повече бих искала да изпъкне вашето списание. Като идея бих ви предложила да издавате заедно със списанието си и някаква малка книжка или списание от 5-10 страници за малките деца – да речем религиозни сказки, приказки, карикатури, кръстословици, части от живота на Пророка във вид на разказче, също нещо и за младите майки, както да речем публикувате кулинарни и готварски рецепти, така и да речем някакви идеи, съвети, наставления за жената мюсюлманка, за младите новородили или предстоящи майки – да речем кои витамини са полезни за организма на бебето, или подобно на това.
Аллах да е доволен от вас, иншааллах и нека всички ваши желания бъдат мои пожелания за вас.
Sakineseyid <ihlas81@abv.bg>
Шакире Ариф от с. Араганово - В. Търново

Б.Р. В следващия брой ще отговорим на поставените въпроси от читателите ни.
Върнете се в началото Go down

3 Вие ни пишете…
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: Архив :: Списание Мюсюлманско общество-
Идете на: