Нека Аллах да спомогне за взаимното разбирателство между хората
Уважаеми д-р Мустафа Хаджи,
главен мюфтия на мюсюлманите в България,
Особено съм щастлив от поканата Ви по повод Извънредната национална конференция, която ще се проведе на 12 февруари 2011 г., събота в София в хотел „Дедеман-Принсес“, зала „Диамант“ в 10.30 часа и на която ще бъдат избрани главен мюфтия на Република България и ръководните органи на Главното мюфтийство. Бих искал да отбележа, че въпреки желанието ми да съм сред вас, за съжаление, поради предварително планирана и натоварена програма, няма да бъда на този важен ден, на който се очаква да присъстват голям брой делегати от цяла България и важни гости извън страната. Искрено вярвам, че конференцията ще допринесе за религиозния, социалния и културно-мисловния живот на нашите сънародници и братя по религия в България, ще има важен принос за духовното израстване и добруване на обществото, ще създаде една среда за диалог между представителите на различните култури и религии, и взаимно разбирателство между хората с различни религиозни убеждения. С тази конференция преживените затруднения ще отстъпят мястото си на една по-спокойна и стабилна атмосфера за работа и ще се открият нови възможности. В тази връзка силно вярвам, че конференцията ще бъде проведена успешно и че на нея ще бъдат взети важни решения и нека Аллах да спомогне тя да бъде ползотворна за нашите братя мюсюлмани в България и за целия ислямски свят. Поднасям най-дълбоките си почитания и искрени чувства към негово светейшество и към всички участници.
С уважение
проф. д-р. Мехмет Гьормез,
Председател на Диянета
в Република Турция