Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

Нур Самур – Вюрст

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

Нур Самур – Вюрст Empty
ПисанеЗаглавие: Нур Самур – Вюрст   Нур Самур – Вюрст Empty25.11.13 19:02

Ислямът в Швейцария

Нур Самур – Вюрст

По данни на Организацията на мюсюлманките в Швейцария, през последните месеци около 30 хиляди жителки на страната са приели исляма.
Моника Hyp Самур - Вюрст е една от новоприелите исляма. Тя е на 35 години. Разказва, че през целия си живот се чувствала мюсюлманка, макар че израснала в протестантско семейство.
Моника Hyp е приела исляма преди около 10 години. Сега, като размишлява за своите духовни търсения, казва, че всичко, което е учила в неделното училище, я е довело до това решение.
„Там преподавателят ни говореше, че Бог ни вижда и чува всичко, но независимо от това Той е изпратил Своя син Иисус (мир нему) като посредник сред хората. Това много ме учудваше. Веднъж аз попитах мама защо на Всемогъщия и Съвършения Бог Му трябва посредник? Сега, след като приех исляма, се моля на Бог направо, без посредник. Прякото общуване с Всевишния е един от основополагащите принципи на исляма.“
През 1991 г. на 22 годишна възраст, тя срещнала своя бъдещ другар в живота, ливанец. Скоро се оженили.
„През това време аз постоянно си задавах въпроси, особено такива, които се отнасяха до смъртта. В християнството аз не намерих отговорите, които търсех. Там темата за смъртта беше нещо забранено.“ - разказва Моника.
От друга страна, нейният мъж, който бе преживял войната, не можел да разбере защо жителите на западния свят така се боят от смъртта. За него, убедила се Моника, всичко било ясно, тъй като в исляма за смъртта се говори открито и точно.“
От този момент нататък тя започва да се интересува от исляма все повече и повече. Постепенно успява да осъзнае, че вярва в единния Бог, във всичките Му пророци, в ангелите, в свещените книги, в предопределението за доброто и злото и в Съдния ден. И й се струвало, че отдавна е мюсюлманка, макар че не го е осъзнавала.
По такъв начин през 1992 г. тя произнася свидетелството и ясно и категорично заявява, че е мюсюлманка.
След като първият й мъж загива в автомобилна катастрофа, Hyp Самур - Вюрст се омъжила повторно, отново за ливанец, но след 6 години се развела. Сега Hyp Самур - Вюрст е самотна майка и възпитава сина си и двете си дъщери в духа на исляма.
“Аз отговарям за тях, включително и в религиозен план, докато не станат на 18 години - разказва тя. Вкъщи живеем по правилата на исляма и децата ми ги приемат. Аз смятам, че това е най-доброто за тях”.
На въпроса какво ще стане, ако едно от децата й реши да се откаже от исляма, Hyp отговаря, че най-важното нещо, за което тя се моли на Аллах, е нейният син и дъщерите й да не се отклоняват от правия път. Ислямът е самият живот. Вярата не е дреха, която можеш просто да смениш.
И все пак тя прекрасно разбира, че не може насила да приемеш някаква религия. “Ако се случи най-лошото и мое дете не иска да практикува исляма, когато навърши пълнолетие, само ще поеме отговорността за своето решение” - казва тя.
Общоприето е разбирането, че мюсюлманката си седи вкъщи, тъй като не й разрешават да се показва пред хората. Hyp обаче води активен живот и казва, че тя не представлява изключение само защото е гражданка на Швейцария.
“По време на Пейгамбера Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) преди 1400 години, мюсюлманките са проявявали по-голяма активност, както в политически, така и в интелектуален план. Представата за жената, привързана към кухните, е патриархална, а не религиозна.“ - смята тя.
По думите на Hyp Самур - Вюрст, мюсюлманките, дошли в Швейцария често се оплакват, че имат проблеми, които са непознати за техните сестри по вяра, приели исляма в зряла възраст. Тя обяснява, че по-голямата част от тези проблеми възникват поради наличието на езикова бариера.
„Те трябва да научат немски език - ги съветва тя. - Пейгамберът ни Мухаммед (салляллаху алейхи уе селлем) е казвал, че ако живеете в чужда страна, по-добре е да научите езика, на който се говори там, за да можете да общувате с другите. Именно след като научат немски, те ще могат да водят конструктивен, в това число и за исляма, диалог.

Източник
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

Нур Самур – Вюрст
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 1 Нур Самур – Вюрст

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ислям :: За новоприелите :: Как приех Исляма-
Идете на: