Защо ислямски институт?
Ислямският институт - верен избор
Родена съм в Сърница, до Велинград. Още от малка родителите ми ме учеха и възпитаваха да вярвам в Аллах Теаля и да живея според Неговите повели. Когато завърших основното си образование, реших да обогатя знанията си за религията ни и заминах в Момчилград, където завърших Средно общообразователно ислямско училище. След това се колебаех какво точно да уча.
Мислех да кандидатствам педагогика или психология. Мечтата ми беше да стана учителка.
Посъветвах се с родителите си, кланях истихаре намаз и накрая реших, че ще бъда най-полезна за обществото като учителка по религия-ислям. Защото виждам, че днешното общество се намира в една огромна духовна криза, в която моралът, обноските, възпитанието и образованието пропадат, изгубват се и се затриват. А ислямът е този, който ни учи да запазим тези човешки качества и да бъдем личности.
Затова във Висшия ислямски институт аз имам възможност да уча Коран-и Керим, тълкуването на Корана (тефсир), хадис, ислямско право, арабски език и много други ценни и полезни предмети, които са и основните знания нужни на един мюсюлманин да работи за своите събратя по вяра.
Мечтата ми е да гледам най-вече на младите мюсюлмани в България, да ги науча на това, което знам, да ги предпазя доколкото това е възможно от морално падение на съвременния начин на живот. Дано с позволението на Аллах да успея да го направя.
Емине Ахмед Фере,
студентка във Висшия ислямски институт