Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

6 Защо ислямски институт?

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

6 Защо ислямски институт? Empty
ПисанеЗаглавие: 6 Защо ислямски институт?   6 Защо ислямски институт? Empty22.11.13 19:39

Защо ислямски институт?

Ислямският институт - верен избор

Родена съм в Сърница, до Велинград. Още от малка родителите ми ме учеха и възпитаваха да вярвам в Аллах Теаля и да живея според Неговите повели. Когато завърших основното си образование, реших да обогатя знанията си за религията ни и заминах в Момчилград, където завърших Средно общообразователно ислямско училище. След това се колебаех какво точно да уча.
Мислех да кандидатствам педагогика или психология. Мечтата ми беше да стана учителка.
Посъветвах се с родителите си, кланях истихаре намаз и накрая реших, че ще бъда най-полезна за обществото като учителка по религия-ислям. Защото виждам, че днешното общество се намира в една огромна духовна криза, в която моралът, обноските, възпитанието и образованието пропадат, изгубват се и се затриват. А ислямът е този, който ни учи да запазим тези човешки качества и да бъдем личности.
Затова във Висшия ислямски институт аз имам възможност да уча Коран-и Керим, тълкуването на Корана (тефсир), хадис, ислямско право, арабски език и много други ценни и полезни предмети, които са и основните знания нужни на един мюсюлманин да работи за своите събратя по вяра.
Мечтата ми е да гледам най-вече на младите мюсюлмани в България, да ги науча на това, което знам, да ги предпазя доколкото това е възможно от морално падение на съвременния начин на живот. Дано с позволението на Аллах да успея да го направя.

Емине Ахмед Фере,
студентка във Висшия ислямски институт
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

6 Защо ислямски институт?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 11 Висшият ислямски институт в София за пореден път отвори врати
» 9 Висш ислямски институт
» 3 Първият випуск на Висшия Ислямски Институт