Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

5 Молитва с буквите

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

5 Молитва с буквите Empty
ПисанеЗаглавие: 5 Молитва с буквите   5 Молитва с буквите Empty19.09.13 22:53

Молитва с буквите

През един петъчен ден малко овчарче пасеше овцете си край селото. Изведнъж от далечината се разнесе гласът на мюеззина. Подир малко той видя как хората от селото по един, по двама поеха към джамията. Тогава той си рече:
- Да, днес е петък и всички хора отиват в джамията. Там те ще застанат лице в лице с нашия Създател. Аз също трябва да поема пътя към Него. Но какво ще Му кажа, как ще Му се моля?
Малкото овчарче не знаеше и как се кланя намаз, а и не помнеше нито една молитва!
Тогава той застана на колене и започна да реди имената на буквите от букварчето си: "Елиф, бе, те, се...". Когато ги изрече, всичките, той продължи да ги повтаря пак и пак...
Отблизо минаваше мъж и чу гласа на момчето. Той се спотаи зад шубрака и започна да го слуша. Тогава забеляза как момчето бе коленичило на земята и с разтворени длани повтаряше азбуката. Мъжът повече не можа да се стърпи и го попита:
- Какво правиш тук, малкия?
- Моля се! - отговори момчето. Мъжът се учуди още повече:
- А защо все повтаряш азбуката?
- Понеже не зная никакви молитви, господине, отговори момче то – а желая Аллах да ми помогне и да опази овцете ми. Понеже ми е известно, че Той знае всичко, затова реших, че Той ще подреди една до друга буквите и ще разчете онова, което искам да Му кажа. Мъжът се засмя доволен и му рече:
- Браво, моето момче! Бъди все така уверен. Аз също мисля, че Аллах ще чуе и ще приеме молитвата ти.

Вестник "Мюсюлмани", брой 5 (125), Декември, 2004 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

5 Молитва с буквите
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Молитва с буквите
» 5 Молитва
» 6 Молитва
» 7 Молитва на Арафат