Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ислям

Всичко за Исляма

ПорталПортал  ИндексИндекс  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Чети [о, Мухаммед] в името на твоя Господ, Който сътвори - сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел.

3 Курсове за квалификация в Устина

Go down 
АвторСъобщение
Admin

Admin

Брой мнения : 3880

3 Курсове за квалификация в Устина Empty
ПисанеЗаглавие: 3 Курсове за квалификация в Устина   3 Курсове за квалификация в Устина Empty19.09.13 10:05

Курсове за квалификация в Устина

В мюсюлманското училище в Устина, наред с двугодишното обучение на имами, се провеждат и курсове за квалификация на сега практикуващите имами. Това обучение се провежда с периодически паузи. В курсовете за квалификация, които бяха открити с поздравление от Главния мюфтия г-н Селим Мехмед, се обучават младите имами, възпитаници на духовните ни училища.
Директорът на мюсюлманското училище г-н Осман Хидайет ни информира за дейността на курсовете:
"Ние тук, в тази сграда, с разрешението и одобрението на Главно мюфтийство започнахме курсовете за повишаване квалификацията на имамите. Целта на това обучение е опресняване на знанията на практикуващите имами, спомагане за разрешаване на проблемите, които срещат, и откриване на нови хоризонти пред тях. Преподавателите ни са предимно от Ислямския институт и от персонала на нашето училище. Образователният процес включва задълбочено изучаване на Свещения Коран, шериатско право, педагогика и методика на обучението. Специални благодарности дължим на Главно мюфтийство, което ни подкрепя и помага във всяко отношение. Благодаря и на преподавателите, които също ни съдействат в това начинание."
Имамите, които помолихме да споделят мнението си по курсовете за квалификация, казаха следното:
"Безкрайно съм доволен от това, че успях да се включа в курса в с. Устина. Не съм предполагал, че ще протече толкова интензивно и толкова добре. Запознаването между имамите, укрепването на връзките между тях, опресняването на нашите знания – всичко това е много полезно за мен. Бих се радвал много, ако занапред има още такива курсове или друга форма на обучение с подобни цели, в които и аз лично пак бих се включил. Лекциите в курса не бяха само сухо четене. Преподавателите се сближиха с нас, изслушаха проблемите ни и ни посочиха различни начини за разрешаването им, дадоха задоволителни отговори на всички наши въпроси. И най-важното – те ни представиха различни аспекти, откриха нови хоризонти пред нас. Благодаря много на организаторите на този курс." – Юсуф Мустафа, имам на гр. Провадия.
"Преди всичко искам да благодаря сърдечно на всички организатори на този курс, на всички, които са спомогнали дори и с малко за организирането и провеждането му. Бих желал да се увеличават такива мероприятия. Мисля, че курсът беше много полезен. С помощта на преподавателите успяхме да си изясним много въпроси. В същото време разширихме своя кръг от познати и приятели, и опреснихме стари дружески връзки." – Ерхан Шукри, имам-хати6 на гр. Сливен.
"Присъствието ми тук, в Устина, беше много благоприятно за мен. Спомних си много неща, които се оказа, че съм забравил. В същото време се срещнах отново с хора, с които се бях запознал по-рано. Беше много приятно. Благодаря много на организаторите на този курс ." – Юксел Сюлейман, имам-хатиб на Долни Чифлик.
Всички имами, чиито мнения не можем да поместим тук, изразиха удовлетворението си от курсовете за квалификация. Вестник "Мюсюлмани" от своя страна също желае броят на тези мероприятия да нарасне и да се развива и благодари на организаторите за положения труд.

Вестник "Мюсюлмани", брой 3 (116), Април, 2003 година
Върнете се в началото Go down
https://islam.forumotion.asia

3 Курсове за квалификация в Устина
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» 6 Завършиха успешно летните Коран-курсове
» 3 Курсове по ислямска религия
» 7 Приключиха опреснителните курсове за имами
» 2 Зимен семинар в Устина